SMUTNÉ! Herec František Peterka pomalu odchází! Prosí Boha o smrt!

 Celebrity 
24. září 2016 03:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
František Petrka na archivním snímku. Dnes dožívá v libereckém hospicu a prý se modlí, aby už si ho Bůh k sobě vzal! archiv
Byl to krásný, charismatický chlap. I přes mnoho nehod, úrazů a operací se do poslední chvíle držel. Nyní je stav čtyřiadevadesátiletého Františka Peterky už velmi vážný. Pomalu, ale jistě odchází ze života a sám prý v hospicu, kde žije, prosím Boha o to, ať už je konec!
Peterka je v libereckém hospicu už několik měsíců. Je vážně nemocný a do toho se přidaly stařecké problémy. Za slavným Krakonošem chodí syn a vnuk. Ostatní návštěvy musel odmítnout je zesláblý a nešťastný.

"Hodně zhubl, skoro pořád spí a je spíš apatický. Není na tom nejlépe.... Není na tom moc dobře. Bohužel to vypadá na pár týdnů a splní se mu asi jeho přání...," podotkl člověk z hospicu s tím, že když má Peterka světlejší chvilky, doslova prosí toho nahoře, aby si ho k sobě vzal. Aby už netrpěl...

Zatímco před rokem se ještě jakž takž držel, od doby, kdy onemocněl rakovinou jazyka a podstoupil léčbu, to s ním šlo zdravotně dolů. Přidaly se další potíže a dnes se herec už bez celodenní pomoci neobejde.

Peterka je jedním z nejstarších herců u nás, společně s Lubou Skořepovou, jejíž stav je také už velmi vážný, či Zdenou Proházkovou. Ta se naopak drží stále a je čilá.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve