Neuvěřitelná zpráva: Edith Piaf opět v Praze!

 Celebrity 
21. září 2016 04:00 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Edith Piaf a její ctitelka, zpěvačka a herečka Radka Fišarová! VIPstory.cz
Legenda francouzského, ne-li světového šansonu Edith Piaf je v Praze. Vrátila se do hlavního města. Zatímco si mnozí řeknou, že jde o nežijící legendu a něco je tedy asi špatně, mnozí ale vědí, že se její vosková figurína z Paříže vrátila zpět.
V úterý v podvečer byla odhalena její socha v pražského Grévinu za úžasného pěveckého vystoupení zpěvačky Radky Fišarové, známé i z muzikálu Mamma Mia!, která už řadu let i v plzeňském divadle hraje představení Edith, vrabčák z předměstí.

Na jeden večer v muzeu voskových figurín ožily francouzské šansony, jak jinak, než Edith Piaf, jejíž život byl velmi dramatický, ale jejíž písně jsou nepřekonatelné. Například jako ono známé „Non, je ne regrette rien“ (Ničeho nelituji).

Návrat Edith Piaf přišly podpořit některé známé osobnosti, jako například dirigentská legenda Václav Hybš s manželkou, houslista Pavel Šporcl, Spejbl s Hurvínkem i se svými vodícími herci či stylista Kája Pavlíček. Akcí provedl herec Petr Batěk, který se kvůli účasti zástupců Fancouzského institutu musel naučit několik vět francouzsky, což mu šlo velmi dobře.

„Tento slavnostní návrat Edith Piaf do pražského muzea bereme jako vyvrcholení projektu Hudební léto v Grévin. Aby muzeum žilo i nadále, chystáme nejen další nové osobnosti, které rozšíří naší grévinskou rodinu, ale i další série hudebně zábavných večerů, na kterých vystoupí čeští i slovenští populární umělci,“ uvedla marketingová ředitelka muzea Daniela Pedret.

Už od 24. října se v unikátním prostředí pražského Grévinu uskuteční recitálové talk show Café Theatre aneb Slavní mezi slavnými, kdy hosty budou – fotograf Robert Vano, herečka Jitka Sedláčková a zpěvačka Dáša Zázvůrková, herecký a manželský pár Jan Přeučil a Eva Hrušková, zpěvačka a herečka Hanka Křížková a stylista Kája Pavlíček či herečka a šansoniérka Chantal Poullain.
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod