Nemocný Lubomír Kostelka. Jak na tom dnes vlastně je a kam zmizel?

 Celebrity 
20. září 2016 04:53 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Lubomír Kostelka žije v ústraní. Herectví pověsil na hřebík! archiv
Účinkoval v desítkách filmů, seriálů, provázel dětským pořadem Kouzelná školka. Naposledy si zahrál v komedii Zdeňka Trošky Babovřesky 2. Kam zmizel Lubomír Kostelka, jak se mu daří, co teď dělá?
Jak zjistilo Bleskove.cz, 89letý Kostelka žije v ústraní na své chalupě ve středních Čechách. Občas vyrazí na druhou chalupu na Moravu, kde se narodil. Stará se o něj rodina a pár přátel. Jinak úměrně svému věku se mu daří relativně dobře. Ovšem, ne asi vždy.

Kostelkův syn, žijící v Německu, Bleskově minulý týden prozradil, že jeho tatínkovi se daří v rámci možností dobře, je soběstačný a taky se zajímá o dění okolo sebe, i o mladší kolegy. Když však herci redaktoři zavolali, nezněl zrovna pozitivně.

„Omlouvám se, není mi vůbec dobře. Musím odpoledne do Vlašimi a vážně mi není dobře. Nezlobte se, nemám moc náladu poskytovat rozhovor. Nezlobte se,“ řekl herecký bard na otázku, jak se mu daří.

„Je to jak kdy, jako na houpačce. Teď to počasí, to nám starým nepřidá. Není to žádná sláva…. Omlouvám se a nashledanou…,“ dodal Kostelka a zavěsil.

Zcela pochopitelně se nechtěl vybavovat dál. V jeho hlase jasně znělo, že herec na tom není zrovna nejlépe. A pokud ho čeká návštěva lékaře, asi musí vynaložit všechny síly, aby se k němu dostal.

„Pan Kostelka tu žije vlastně trvale. Jezdí sem rodina, ale když potřebuje k lékaři, na úřady, na nákup, vozí ho jeden ze sousedů, moc ochotný pán. Sám pan Kostelka by samozřejmě nemohl jet někam autobusem nebo sám řídit. To vůbec ne. Každý rok tam chodíme mu blahopřát k narozeninám. A snad k těm devadesátinám vymyslíme něco hezkého, originálního,“ řekla Bleskove.cz starostka obce ve Středočeském kraji, kde Lubomír Kostelka bydlí. [bomba]

Posledním filmem, v kterém Kostelka hrál, byly Babovřesky 2 Zdeňka Trošky. Třetí díl už herec odmítl. „Už tam se mu tehdy udělalo z vedra špatně a musela přijet sanitka. Pan Kostelka byl dehydrovaný, jak to u starších lidí bývá, když málo pijí. Ale jinak byl vzhledem ke svému věku docela v pořádku. Jen samozřejmě unavený. A říkal, že už dál ale točit nechce,“ řekla Bleskove.cz členka štábu, který komedii v jižních Čechách natáčel.

Před pár lety se vzdal i role dědečka v pořadu Kouzelná školka v České televizi, kde řadu roků působil. Podle lidí z produkce už mu nešlo učení textů a byl brzo unavený. Proto sám uznal, že tohle už dělat nechce a ani nemůže.

„Pan Kostelka je sice známá osobnost, ale my ani moc o něm nevíme. Občas ho zahlédnu, když ho jeho soused někam veze. Ale jinak ne. Jednou u něj natáčela televize, ale to je pár let. A to je provázel po vsi. Jinak je to tichý, skromný a moc hodný pán. Jako herec je skvělý. Ale více ho vidíme v televizi, než tady u nás,“ prozradila obyvatelka obce z Benešovska.

Lubomír Kostelka se snad bude i nadále těšit relativně dobrému zdraví a ve zdraví také příští rok v březnu oslaví své devadesátiny.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod