Bílá zachraňuje kulturák a už po ní zase jdou!

 Celebrity 
18. září 2016 04:55 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Lucie Bílá se snaží pomoct, kde je to potřeba, teď například v rodných Otvovicích! P. Mráček
Ať udělá Lucie Bílá cokoli, vždycky se najdou ti, kteří si do ní rýpnou. Přitom se snaží jen pomoct! Teď se kupříkladu snaží zachránit kulturách ve svých rodných Otvovicích, kde žije. A jen proto, že požádala o pomoc středočeského hejtmana, se do ní někteří navážejí!
Prý prosila o podporu i na Hradě u prezidenta Miloše Zemana, když tam zpívala v týdnu olympionikům. Pak prý "škemrala" o podporu u středočeského hejtmana Miloše Petery. Což ale prý není rozhodně pravda. Pouze se chtěla poradit, jak získat například evropské peníze na prostor, který chátrá a Slavice nechce, aby spadl do rukou spekulantům. Třeba na sociální ubytovnu.

„První dům naší vesnice s popisným číslem jedna se dosavadní majitelé rozhodli prodat. Přála bych si, aby dál sloužil svému účelu a nevznikly v něm kanceláře, sklady a malometrážní byty. Nejsem podnikatelka, a tak se snažím zjistit, jak mohou fungovat neziskové organizace nebo jaké jsou možnosti žádat o dotace na rekonstrukci či provoz takových zařízení. Pro svůj záměr se snažím získat i podporu zastupitelstva Otvovic,“ vysvětlila zpěvačka svoji návštěvu u hejtmana Středočeského kraje Miloše Petery.

„Je o mně známo, že po nástupu do funkce jsem krajský úřad otevřel veřejnosti a objednat se ke mně se svými problémy může skutečně každý občan Středočeského kraje, nejen tak významná osobnost jako Lucie Bílá. A všem se také snažím s jejich problémy dle svých možností pomoci,“ uvedl ke schůzce hejtman, který ocenil snahu Bílé o záchranu kulturního stánku.

Právě ve zdejším kulturáku Lucie Bílá začínala, poprvé zpívala. Ráda by, aby se zde konaly akce, zkrátka, aby prostor žil!

„Snažíme se podporovat vše, co souvisí se spolkovým životem v našich obcích. Považuji to za velmi důležité. I proto přispíváme třeba dobrovolným hasičům, kteří se leckdy o společenský život v obcích starají. Považuji tedy zájem paní Bílé o obec, ve které žije, za velmi chvályhodný a myslím, že budeme schopni jí poradit s hledáním vhodných dotačních titulů, které by celým Otvovicím mohly pomoci,“ uvedl hejtman.

Zatímco rejpalové, i z řad některých zaujatých médií se snaží na všem hledat jen snahu Lucie Bílé získat další nemovitost, skutečnost je taková, že zpěvačka jen chce, aby milované Otvovice, kde žije, vzkvétaly. "Někdo mi teď řekl, že ´páchám dobro´. Je to takové zvláštní spojení. Já mám ale pocit, že některým prostě vadí, že ať udělám co udělám, pořád je to špatně. Což mě ale neodradí. Já dělám věci srdcem a chci zkrátka pomoct ten kulturák zachránit. Nechci ho pro sebe, chci ho pro všechny...," uvedla Bílá, pro kterou to zatím znamená jen čas, úsilí, energii a pochopitelně peníze. Z vlastních peněz chce prostory koupit a shání nyní možnost, jak je opravit a dál udržovat!
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum