To je gól! Hlupáci si spletli prezidenta s populárním hercem!

 Celebrity 
03. září 2016 03:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Morgan Freeman nebo Kofi Annan ... ? archiv
Buddhističtí nacionalisté si spletli Morgana Freemana s Annanem. Přední antimuslimská skupina buddhistických nacionalistů v Myanmaru kritizuje na sociálních sítích bývalého generálního tajemníka OSN Kofiho Annana, avšak ve své kritice si ho spletla s hercem Morganem Freemanem.

Barmská vláda minulý týden oznámila, že Kofi Annan, šéf OSN z let 1997-2006, bude v čele komise, jejímž úkolem bude nalézt "dlouhodobá řešení" zneužívání menšin. Několik skupin pro lidská práva totiž zaznamenalo rozsáhlé zneužívání muslimské menšiny Rohingů. Antimuslimské Sdružení vlastenců Myanmaru (Ma Ba Tha), vedené buddhistickými mnichy, bylo obviněno z podněcování násilností v regionu, které si v roce 2012 vyžádaly stovky mrtvých muslimů.

Sdružení ve svém facebookovém statusu z pondělí odsoudilo Annanovu angažovanost v konfliktu. Prohlásilo, že "směšné vypadající a neuctivý člověk nemůže mluvit o problémech v naší vlastní zemi".

Součástí statusu byla i fotografie, avšak ne Annana, ale oscarového herce Morgana Freemana. Freeman byl na fotografii přeškrtnutý červeným "X" a doprovodný text zněl: "My nepotřebovat Coffee Annan, on jít pryč."

Zmíněný status obletěl média a stal se terčem posměchu uživatelů sociálních sítí v Myanmaru. Freeman byl již v minulosti zaměňován nejen s Annanem, ale také s bývalým prezidentem Jihoafrické republiky Nelsonem Mandelou.

Zda se k celé záležitosti Freeman vyjádřil, není známo, ale pravděpodobně by to považoval za stejně humorné jako v případě jeho záměny s Mandelou.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008