Vyděšený Kristian Kodet! Nestačí se po návratu z USA divit! Sám byl emigrant, ale tohle je příliš!

 Celebrity 
24. dubna 2016 04:54 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Kristian Kodet je tím, co se děje v poslední době v Evropě, zděšen! archiv
Nejprodávanější český malíř současnosti Kristian Kodet (67) je v šoku! Od té doby, co se před pár týdny vrátil z Ameriky, se nestačí divit. Každý rok, vždy od podzimu do jara tráví ve svém domě na Floridě. Když však viděl, co se děje v Evropě, začal z toho být nervózní.

"To je hrůza. Je to neuvěřitelné, co se děje s uprchlíky, s celou tou záležitostí. Tohle nebude konec, víte. To bude mít pokračování," obává se bratr slavného herce Jiřího Kodeta.

Kristian Kodet sice nebyl skoro půl roku na Floridě odstřižený od všeho dění a samozřejmě sledoval zprávy a další informace, ale realita je jiná. "Na štěstí v Čechách se nás to tolik netýká, ale všude okolo ano. Teď je otázka, co s tím bude dál," ptá se Kristian Kodet, jehož obrazy visí ve světových galeriích, bankách či dokonce v sídle amerických prezidentů v Bílém domě.

Sám prožil dvě emigrace, kdy o všechno za minulého režimu přišel. Dobře ale ví, jak to měl jako emigrant s rodinou těžké, a že mu nikdo nic nedal zadarmo. "A diktovat si ještě, co chceme a co dostaneme, to neexistovalo. Byli jsme rádi, že jsme byli rádi," zavzpomínal Kodet.

"Ještě že mám americký pas a dvojí občanství, kdyby to zas náhodou bylo zapotřebí. Ale doma jsem tady, v Česku. Tuhle zemi, ať je tu cokoli, považuji za svůj domov a už se těším, jak budu celé léto na chalupě v jižních Čechách, kde budu malovat, chodit na procházky, na houby. Jen doufám, že v lesích nebudu potkávat ty uprchlíky," dodal s nadsázkou sobě vlastní Kodet.

Čeká ho několik výstav, společenských akcí a na podzim se opět sbalí a tradá na Floridu. "Jediné, co mi na tom vadí je létání. Já k smrti nerad létám. Ale když už se to letadlo vznese, je to pak lepší. A pak zase to přistání...," dodal malíř.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty