Obrovské drama Harapese a Vančurové: Smrt dítěte!

 Celebrity 
22. dubna 2016 04:54 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Vlastimil Harapes a Marta Vančurová hráli v dramatickém příběhu, který se skutečně stal! Profimedia, archiv
Vlastimil Harapes oslaví letos 70. narozeniny. A kromě toho, že má za ANO kandidovat na podzim do Senátu, v červenci se ještě ve Státní opeře uskuteční velkolepá oslava jeho jubilea ve formě galavečera. Na prezentaci akce dorazila i jeho kamarádka, herečka Marta Vančurová, která před lety prodělala rakovinu. Společně však před čtyřiceti lety odehráli televizní drama Den pro mou lásku, které se skutečně stalo!

Příběh Den pro mou lásku, v němž excelovali a vyprávěl o mladých manželech, kterým náhled zemřela malá holčička, se opravdu stal. Dokonce tento televizní film vznikl proto, aby se žena, která ho prožila, z něj takzvaně "vypsala".

"Je to můj příběh. Ano, stále i po tolika letech se mi o něm velmi špatně hovoří, ale mě skutečně zemřela malá dcera a já jsem se z toho dlouhé roky nemohla vzpamatovat. A abych překonala tu bolest, snažila jsem se z toho vypsat. Vlastík i Marta to zahráli skvěle a mnozí dodnes ten film považují za jeden z nejlepších v televizní tvorbě," svěřila se VIPstory. cz slavná česká spisovatelka, scénáristka a bývalá televizní dramaturgyně Markéta Zinnerová.

Ta žije nyní už pár let v ústraní. Se svým manželem, sportovním lékařem Milanem Jílkem se z Prahy přestěhovali do Jindřichova Hradce, kde spokojeně žijí, a kde autorka stále píše knihy a další příběhy.

Příběh, v kterém si Harapes s Vančurovou zahráli hlavní roli, je sice velkým dramatem, ale podle Zinnerové i samotných představitelů zřejmě pomohl mnoha lidem, které postihla podobná tragédie překonat bolest.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum