Jistota lyžování mezi svátky? Špindlerův Mlýn!

 Sport 
30. prosince 2015 02:30 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Špindlerův Mlýn nabízí v těchto dnech jisté lyžování pro milovníky zimních sportů skiareal.cz.
Přestože počasí lyžování dosud vůbec nepřálo a řada středisek musela provoz přerušit nebo letošní sezónu ještě ani nespustila, ve Špindlerově Mlýně se bude lyžovat nepřetržitě dál. Skiareál nabízí pět kilometrů sjezdovek, v provozu jsou čtyři lanovky včetně zbrusu nové vyhřívané šestisedačky, k tomu ještě dva další vleky.

„I když bylo dosud teplo a stále nesněží, daří se nám udržet skiareál i během vánočních svátků alespoň částečně v provozu. Lyžaři mají k dispozici celkem pět kilometrů sjezdovek včetně nejdelší modré na Svatém Petru. Ta měří 2,7 kilometru a je tedy v současnosti nejdelším zasněženým svahem v Čechách," uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek s tím, že plně v provozu je navíc sjezdovka „nová Hromovka“, „malý hang“ na černé sjezdovce ve Svatém Petru, vlek Stoh i jedna ze sjezdovek na Horních Mísečkách. Běžkaři nebo pěší mohou využít i lanovku na vrchol Medvědína.

Třetí týden je již v provozu nová vyhřívaná šestimístná lanovka na Pláň s bublinou proti nepříznivému počasí. „Konečně v noci začalo mrznout, proto jsme okamžitě začali zasněžovat. Díky novým zasněžovacím sprchám dokážeme vysněžit sjezdovky v mnohem kratším čase. Stačí dva dny plného zasněžování a můžeme otevřít další sjezdovky. Situace se tak bude nepochybně jenom zlepšovat," sdělil Čeněk Jílek.

Novinkou letošní zimní sezóny je také Špindlerovské Ledárium u horní stanice lanovky na Pláni. Svůj pobyt v Krkonoších si tak mohou zájemci zpestřit návštěvou unikátní výstavy ledových soch spojenou s kulturním odkazem Karla IV. u příležitosti 700 let výročí od jeho narození. Klimatizovaný ledový chrám je otevřený po celou sezónu denně od 9.00 do 15.30 hodin a vstupné je zdarma. Pro nelyžaře nabízí skiareál zvýhodněné zpáteční jízdné na lanovku, aby s k ledáriu mohli pohodlně dostat i pěší.

Skipasy za poloviční cenu Ve Špindlerově Mlýně se lyžuje dle platného ceníku, za zhoršené lyžařské podmínky se však Skiareál rozhodl nabídnout lyžařům kompenzaci. „Skipasy zůstávají dle platného ceníku, rozhodli jsme se pro jinou formu kompenzace něž k redukci ceny. Jsme jedno z mála středisek v provozu, mezi svátky očekáváme velký nápor lidí a lyžování by už pak nebylo komfortní, tvořily by se fronty a svahy by byly přeplněné. Ale jako poděkování všem, kteří zde od vánoční soboty až do zlepšení podmínek lyžují, věnujeme za každý odlyžovaný den voucher na jednodenní skipas s padesáti procentní slevou," dodal obchodní a marketingový ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš.

Vouchery na zvýhodněný skipas bude možné využít od 4. ledna kdykoli, až do konce letošní sezóny a lyžaři jej získají prostřednictvím zákaznického systému GOPASS. Pokud mají lyžaři již založena konta GOPASS, obdrží vouchery automaticky. V případě, že zakoupili skipas na pokladně, je nutné skipas zdarma zaregistrovat v den jeho nákupu na www.gopass.cz.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008