Nejstaršího syna herecké legendy našli doma s prostřelenou hlavou

 Celebrity 
17. září 2015 03:02 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Martin Štěpánek nechtěl zůstat svým nejbilžším na obtíž a raději zvolil smrt ČT
Pět let dnes uplyne ode dne, kdy se těžce nemocný Martin Štěpánek rozhodl ve svém vinohradském bytě v Praze zastřelit. Tělo herce našla 16. září 2010 na zemi v jeho pracovně manželka Jaroslava Tvrzníková. Martin Štěpánek si prostřelil hlavu legálně drženou střelnou zbraní.

Nejstarší syn Zdeňka Štěpánka celý život bojoval se závislostí na alkoholu a často pobýval v léčebnách. V posledních letech života se k jeho závislosti navíc přidala závažná nemoc, když onemocněl rakovinou. S nemocí napřed bojoval, podstoupil operaci krku, ale pak se už léčit nechtěl. Chemoterapie odmítal, bylo mu z nich zle. Podle kolegů se k potížím s polykáním přidaly ještě úporné bolesti zad. Podle všeho to byl strach z pomalého umírání, z bezmoci a krutých bolestí, co dohnalo herce před deseti lety až k sebevraždě.

Martin Štěpánek byl známý jako velký kritik totalitního režimu. Kvůli politickým tlakům se rozhodl se svoji manželkou, rovněž herečkou, emigrovat do Rakouska. Ve Vídni působil Štěpánek v divadle Theater der Komödianten a po přesunu do Německa i v mnichovském Theater ensemble V.M.. Nejvíce se ale herec angažoval politicky, a to právě v Mnichově v redakci rádia Svobodná Evropa. Zpět do vlasti se vrátil roku 1994 a krátce také působil ve vládě Mirka Topolánka jako ministr kultury.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47