Herečka z Cest domů je lesba a je za to ráda!

 Celebrity 
18. srpna 2015 05:02 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Jitka Smutná šla s pravdou ven a jak říká, hodně se jí ulevilo! Profimedia
Herečka Jitka Smutná, která se v poslední době objevovala v seriálu Cesty domů, nyní televize reprízuje seriál Velké sedlo, kde také hrála, je na ženy. K tomu se před třemi lety přiznala veřejně a jak sama říká, ulevilo se jí. O víkendu se zúčastnila i pochodu Prague Pride, prý proto, že je hrdá na to, že je, jaká je.

"Strašně se mi ulevilo. Můžu žít, jak chci já, nemusím se schovávat. Byla jsem všemi přijata velmi dobře, nikde jsem nezaznamenala sebemenší problém. Jsem šťastná," říká Smutná, která už přes deset let žije se spisovatelkou Petrou Branovou.

S ní si dokonce na Klatovsku rekonstruují starou bývalou školu, kde chtějí jednak žít a jednak z ní vytvořit jakési kulturně vzdělávací centrum.

Do doby, než se oficiálně přiznala k tomu, že je vlastně lesba, žila v manželství s kameramanem Jaromírem Nekudou s nímž má dvě děti. Ty nyní tráví čas střídavě s otcem, ale i matkou a její přítelkyní.

Smutná však není jediná česká herečka, která více cítí k ženám než k mužům. V současné době je hned několik žen v českém šoubyznysu, ať jsou to herečky, zpěvačky, či sportovkyně, které ale svou orientaci zatím spíš tají. "Je spousta lidí, kteří žijí ve lži. Lžou sami sobě. Věřte, že po přiznání své skutečné orientace se vám uleví," radí Smutná, do které to ještě před pár lety nikdo neřekl, že by měla blíže ke stejnému pohlaví.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod