Krutá bolest známé moderátorky: Zemřel ji milovaný syn!

 Celebrity 
19. července 2015 03:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Heda Čechové se svým synem archiv ČT
Život Hedy Čechové by stačil na román. Patřila mezi nejkrásnější a nejlepší moderátorky u nás. V životě měla ale obrovskou smůlu.

Populární televizní hlasatelka začínala jako mladinká. Její krásný hlas okouzloval posluchače Československého rozhlasu už před více než pětašedesáti lety. Později se stala hlasatelkou Československé televize. Ve své době patřila mezi ideály ženské krásy, ale i mezi spolehlivé a nejlepší profesionály. Uváděla velké společenské akce, namlouvala komentáře k filmům, moderovala hudební pořady. Krásnou Hedu si velmi oblíbil Jan Masaryk, tehdejší ministr zahraničí. Chtěl z ní udělat mezinárodní hlasatelku a na stáž pak měla odjet do televize BBC.

Jenže, všechno bylo nakonec úplně jinak. Po únoru 1948 přišla první rodinná tragédie. Jejího otce vyhodili z rozhlasu a on ztrátu zaměstnání nesl velmi těžce. Ve svých 45 letech se nakonec zastřelil.

V roce 1968 ztratila Heda dalšího člena rodiny. Její sestra v roce 1965 odjela do Německa a tam její stopa končí. I když po ní pátral Interpol, sestry se již se nikdy nesetkaly.

Strmý pád na Hedu Čechovou čekal v roce 1968. Nekompromisně dávala najevo svůj nesouhlas s okupací. Stálo ji to křeslo v televizi a pomalu se od ní začali odvracet přátelé.

Ale to nejhorší v jejím životě ještě na hlasatelku čekalo. V roce 1977 ji zastihla krutá nemoc, kdy ji lékaři předpovídali maximálně tři roky života. Velká bojovnice však rakovinu porazila. To samé se bohužel nepodařilo jejímu jedinému synovi, herci a rovněž moderátorovi Vladimírovi Čechovi. Ten zhoubné nemoci podlehl před dvěma lety.

I když se ztrátou dítěte není možné se nikdy zcela vyrovnat, je paní Čechová smířena s osudem a radost jí dělají alespoň vnoučata. Dnes se paní Čechová dožívá 87 let.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve