Najdete známou zpěvačku na této fotce? Teď se stará o vážně nemocné děti!

 Celebrity 
04. července 2015 10:35 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Hanka Křížková jakoby splynula s davem dětí. Kdo hledá, najde  OS Sluneční paprsek
Muzikálová herečka a zpěvačka Hanka Křížková tráví volné chvíle v Turecku. Je tam s padesátkou dětí, kterým dělá tetu. Jde o onkologicky nemocné děti, které úspěšně prošly léčbou a které takhle už skoro dvacet let vozí k moři občanské sdružení Sluneční paprsek doktora Pavla Bočka.

Křížková, která má sama vlastní zkušenosti s onkologickou léčbou považuje tuhle "dovolenou" za velmi smysluplnou. „Je to úžasné sledovat, jak jsou děti tady šťastné, jak se svými hendikepy statečně bojují a jak je zvládají. Je to pro mne opravdu velmi smysluplná dovolená. Tady si člověk opravdu přerovná priority!!!,“ prozradila zpěvačka, která momentálně účinkuje v muzikálech Mamma Mia!, Dracula a od října i v Carmen s Lucií Bílou v hlavní roli.

„Velkou odměnou za náročnou a odpovědnou práci pro všechny, kteří se o děti ve svém volnu a zdarma starají, je dětský smích a jejich přání – jet znovu k moři. Je to vlastně velká výzva pro všechny, kteří nás chtějí podpořit a přispět právě tomuto sdružení,“ podotýká zpěvačka.

Doktor Pavel Boček, který už skoro 20 let organizuje tyto pobyty, přibližuje jejich smysl i program, který děti vždy u moře mají. „Letos se nám podařilo získat peníze pro 102 dětí na 14 dni. Jedou se dva turnusy, kde se v kolektivu lékařů, fyzioterapeutů, vedoucích a naší patronky - věčně rozesmáté Hanky Křížkové snažíme, aby pobyt u moře dětem přinesl benefity nejen zdravotní (jako jsou rehabilitace, cvičení, plavání), ale i spoustu smíchu, pozitiva, nových kamarádů a dobré energie,“ říká.

Vždy pro děti přichystá se svým týmem karneval, večer pohádek, kvizy, sportovní olympiádu a celou škálu dalších zajímavých aktivit.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve