Chudíka nepohřbili! Proč?

 Celebrity 
03. července 2015 14:35 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Ladislav Chudík zemřel ve věku 91. let Profimedia
Slovensko se dnes odělo do černého a pláče. V Bratislavě, v Národním divadle se uskutečnilo poslední rozloučení s hereckou legendou Ladislavem Chudíkem. Zemřel v pondělí ve věku 91. let. V Čechách se proslavil jako legendární primář Sova z právě reprízované Nemocnice na kraji města.

Chudík, který během svého prvního manželství prožil neskutečné drama, kdy byl v podstatě obětí své tehdejší, psychicky nemocné ženy, kterou nakonec na rady přátel i odborníků opustil, aby nezničil sám sebe, zemřel na zápal plic. Rozloučit se s ním přišla celá řada osobností. Kromě jiného herečtí kolegové Martin Huba nebo Milan Kňažko.

Podle svých kolegů a přátel byl nejen skvělý herec, ale i slušný, charakterní a hodný člověk. "Je to typ člověka, který se rodí opravdu jednou za sto let. Říká se, že všichni jsou nahraditelní, ale někteří nejsou nahraditelní nikým a ničím. A to je přesně případ pana Chudíka," řekla jedna z jeho kolegyň.

Smuteční řeč na posledním rozloučení z divadla pronesla Emilia Vašáryová. Ta také poznamenala, že sezóna divadla končí a Ladislav Chudík tak skončil tu svou. Kolega Martin Huba zase podotkl, že Ladislav Chudík byl velmi skromný člověk i umělec a nikdy se necítil být něčím víc, jako kdokoli jiný.

S Ladislavem Chudíkem byla až do jeho poslední vteřiny jeho druhá manželka Alena i se svou dcerou. A jak prozradila, v úctě se s manželem rozloučila a za vše mu poděkovala. Klasicky pohřben ale nebude. Jeho žena mu nejspíš splní jeho poslední přání, aby jeho popel byl rozptýlen tam, kde to miloval. Na kopci Hájny Grúň.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47