Láska ke sportu stála českého zpěváka život. Domů z vyjížďky se nevrátil

 Celebrity 
11. června 2015 03:30 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Kdyby si Vladimír vzal na vyjížďku cyklistickou helmu, mohlo být možná všechno jinak archiv ČT
Kapele Yo Yo Band to senzačně klapalo téměř třicet let. Jenomže pak se to stalo. Její druhá polovička Vladimír Tesařík tragicky zemřel. S bratrem Richardem tvořili nerozlučnou dvojici. Rozdělila je ale předčasná smrt. Nyní to už bylo neuvěřitelných 12 let.

Jejich hity Karviná či Rybitví byly svého času natolik populární, že kapele vynesla alba Lehkou chůzí a Karviná mnohá ocenění.

Vladimír Tesařík měl nádherný hlas, skládal hudbu a zpíval. Ale byl rovněž vášnivý sportovec. Věnoval se atletice a jako sportovec se ve skoku do výšky kvalifikoval i na letní olympiádu do Mexika, kam však nakonec neodjel. Osudným se Vladimírovi stalo kolo.

Vášnivý cyklista se 9. června 2003 vydal na jednu ze svých oblíbených vyjížděk. Domů se ovšem nevrátil. V pražském parku Stromovka nešťastně z kola spadl a udeřil se do hlavy. Sice si ještě stihl zavolat první pomoc a informovat manželku, že mu "dohromady nic není" a má pouze zlomenou klíční kost a teče mu krev z ucha, ale bylo to naposled, kdy ho jeho paní slyšela.

V sanitce zpěvák upadl do bezvědomí, ze kterého už se neprobral. Ač se to na první pohled nezdálo, Tesařík utrpěl velmi vážná poranění mozku. Zranění se ukázalo natolik komplikované, že lékaři hudebníka nemohli operovat. Navíc vyšetření ukázala na další chronické zdravotní problémy. Souhra všech nešťastných faktorů stála nakonec populárního zpěváka život.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum