Jak to tahle bloncka dělá, že je jako lunt? Mrkněte na její šunčičky!
Celebrity
09. června 2015 18:30
/
redakce
📷
3 fotografie v galerii
Katka ví, jak na to! / www.le-co.cz
Nejnovější
Plačící Claudinku nakonec rozveselila až zábava u stánku s čumkou... "Claudia říká šunce čumka. Vím, že ta od Leca je vyhlášená, takže si odnášíme, co unesem a k večeři si uděláme velkou čumkovou dobrotu..." vysvětlila Katka, která velice dbá o svou linii, ale také si ráda pochutná. Že je možné obojí spojit nás přesvědčil její recept na chutnou a zároveň zdravou večeři.
Šunka pečená na medu s hřebíčky
Šunka na kosti LE&CO
200 g mrkve, 150 g celeru, 200 g kořenové petržele, 200 g pórku, 2 cibule
10 kuliček nového koření, 8 kuliček černého pepře, sůl, 40 hřebíčků
Karotka, Růžičková kapusta
Omáčka na potírání:
2 skleničky pomerančového džemu s kousky pomerančů i kůry,
250 g medu, 2 ks celé skořice, 50 g dijonské hořčice
Postup:
Do velkého hrnce dáme pokrájenou zeleninu, přidáme vodu, vložíme šunku a pozvolna ji vaříme asi hodinu. Šunku vyjmeme, necháme prochladnout, kůži šikmo nařežeme a do vzniklých kosočtverců zapícháme hřebíčky. Přísady na omáčku smícháme v kastrůlku a varem zredukujeme.
Troubu předehřejeme na 160 °C, maso položíme na mřížku, povrch šunky potřeme zredukovanou omáčkou a dáme péct. Během pečení potíráme zbylou směsí. Podáváme s karamelizovanou kapustou, karotkou a bramborovou kaší.
Kam dál?