Kovarčíkova smrt, problémy s filmem Lída Bárova?!

 Celebrity 
31. května 2015 04:57 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Pavel Kříž, Simona Stašová či Karl Markovics jako hlavní hvězdy filmu Lída Bárová Profimedia
Smrt donátora a podnikatele Petera Kovarčíka, který údajně zemřel před pár měsíci ve svém pražském bytě na sepsi po prasklém vředu, dělá velké problémy producentům právě natáčeného filmu o Lídě Bárové. Jak se VIPstory.cz z důvěryhodného zdroje dozvědělo, teď došlo na slova mnohých...

Kovarčík totiž držel domnělou kasu s desítkami milionů korun. Jeho smrtí se kohoutky utáhly a řada projektů může mít problémy. Film Lída Bárová, který natáčí Filip Renč je prý jedním z nich.

Kovarčík měl být podezřelý z praní špinavých peněz a na tajném švýcarském účtu, ke kterému měl on jediný přístup, mají údajně ležet peníze z korupce, převážně z amnestie Václava Klause. Alespoň tak zní jedno z podezření ze švýcarské strany, která požádala tu českou o vyšetřování. A pár dní před tím, než kontroverzní Kovarčík měl jít vypovídat na policii, zemřel. To byla ale náhoda. Nicméně, film se točí. Ovšem jak.

"Začalo se hodně šetřit, škrtat. Některé lokace se prý vynechají a je to hodně napnuté. Je tam cítit nervozita stres a neví se, co bude dál. Ten film má oficiálně rozpočet asi 80 milionů korun. To sice nená ještě tolik, ale na české poměry docela dost. A teď se ukazuje, že by to mohl být problém," sdělil člověk blízký natáčení a dodal, že prý i některé faktury jsou hodně po splatnosti.

Kromě hlavních hvězd si dokonce herci a štáb musí platit catering, některé lokace se prý upravují tak, aby byly značně levnější a otazník visí i nad natáčením v Německu nebo Polsku. Přesto že produkce se oficiálně tváří, že vše je v nejlepším pořádku, asi to tak není.

"Tedy dělal jsem už hodně filmů, ale takovýhle zmatek a amatérismus jsem ještě nezažil," řekl další z lidí ze štábu.

Film by měl mít premiéru příští rok. Producenti angažovali i německé a rakouské hvězdy - Gedeona Burkharda a Karla Markovicse. Jen jejich honorář je v řádech milionů korun. Zvládne se film bez potíží natočit? Jedno je jisté. Renč dokázal na film získat dotaci ve výši zhruba 15 milionů korun. Jenže tato suma nestačí ani na třetinu natáčení. Zda bude i přes utažení zdroje z Kovarčíkových kont z čeho zaplatit další herce, techniky, pronájmy, se uvidí.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008