Tohoto slavného českého herce přivedla láska k milence až do hrobu

 Celebrity 
31. května 2015 04:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Karel Augusta měl smysl pro humor, ale i pro krásné ženy. To se mu vlastně stalo osudným! archiv
Komik a mistr malých rolí, ze kterých si ho lidé nejvíce pamatovali. To byl Karel Augusta. Herec s talentem od Boha, který zemřel před 17 lety, 31. května 1998. Dosta často hrál role kuchařů. Málokdo ví, že byl skutečně vyučený kuchař a skvěle vařil.

Herečtí kolegové se vesměs shodují, že za smutným koncem populárního českého herce Karla Augusty byla láska k ženě. Tedy ne k té, co měl herec v občance. Ale k milence, do které se Augusta bláznivě zamiloval.

Podle kamarádů začala nová láska mírně řečeno formovat hercovo myšlení. To v překladu znamená, že s ním pěkně cvičila a nešťastníka si omotala kolem prstu. Zamilovaný Augusta by milence snesl modré z nebe. A protože to tak úplně nešlo, tak se jí chtěl alespoň fyzicky líbit. Vždy poněkud kulatý herec začal radikálně hubnout. Ze všech možných diet si vybral tu nejlahodnější. Hlad zaháněl skleničkou vína. Bohužel alkohol nastartoval problémy, kvůli kterým se musel podrobit protialkoholní léčbě.

Ani léčba, ani kamarádi ovšem nedokázaly zvrátit blížící se smrt. Na svoji neřest, respektive na selhání jater, populární herec ve svých třiašedesáti letech předčasně zemřel.

Augusta se divákům dostal do povědomí filmem Všichni dobří rodáci, jako mechanik ve snímku Jáchyme, hoď ho do stroje nebo ve filmu Krakonoš a lyžníci, či seriálu Rozpaky kuchaře Svatopluka. Objevil se téměř ve sto padesáti filmech a televizních seriálech. Určitě si ho všichni vybavíme v seriálu Život na zámku, bratrance Ludvu z Vrchní, prchni! či padoucha Kadlece v obou dílech Kamaráda do deště.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít