Víme, co Pavlu Šporclovi udělalo velkou radost!

 Celebrity 
11. dubna 2015 03:35 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Pavel Šporcl je nejen skvělý hudebník, ale také šarmantní osobnost roku 2014 archiv P. Šporcla
Jeden z nejvýraznějších mladých českých houslistů, houslista Pavel Šporcl, má velkou radost. Včera večer byl totiž oceněn prestižní cenou. V Hradci Králové se totiž stal vítězem 19. ročníku ankety Českého rozhlasu Šarmantní osobnost roku 2014. Přitom měl poměrně silnou konkurenci!

"Velmi mne to těší a nesmírně si toho vážím," řekl po vyhlášení výsledků houslista, který se proslavil i svými šátky a netradičním přístupem k umění, čímž si získal tisíce mladých fanoušků.

Hlavní cenu Zlaté slunce přezval ve zcela zaplněném sále královéhradecké filharmonie, kam společně s ním na slavnostní večer přijeli i další nominovaní, kteří se představili na jevišti - kardiochirurg Jan Pirk, herci Tereza Kostková, Jan Přeučil a Kateřina Brožová.

Zpěvák Laďa Kerndl u příležitosti svých 70. narozenin obdržel mimořádnou Cenu Šarmu, kterou rozhlas uděluje od roku 2011. Zvláštní cenu pak získala i Tereza Kostková. Nominována byla třeba i zpěvačka Lucie Bílá. Ta se ale na galavečer nedostavila, protože má koncertní tour s Arakainy.

Vítězy minulých ročníků jsou třeba botanik Václav Větvička, režisér Zdeněk Svěrák, herečka Jiřina Jirásková nebo zpěvák Karel Gott.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008