Víme, co Pavlu Šporclovi udělalo velkou radost!

 Celebrity 
11. dubna 2015 03:35 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Pavel Šporcl je nejen skvělý hudebník, ale také šarmantní osobnost roku 2014 archiv P. Šporcla
Jeden z nejvýraznějších mladých českých houslistů, houslista Pavel Šporcl, má velkou radost. Včera večer byl totiž oceněn prestižní cenou. V Hradci Králové se totiž stal vítězem 19. ročníku ankety Českého rozhlasu Šarmantní osobnost roku 2014. Přitom měl poměrně silnou konkurenci!

"Velmi mne to těší a nesmírně si toho vážím," řekl po vyhlášení výsledků houslista, který se proslavil i svými šátky a netradičním přístupem k umění, čímž si získal tisíce mladých fanoušků.

Hlavní cenu Zlaté slunce přezval ve zcela zaplněném sále královéhradecké filharmonie, kam společně s ním na slavnostní večer přijeli i další nominovaní, kteří se představili na jevišti - kardiochirurg Jan Pirk, herci Tereza Kostková, Jan Přeučil a Kateřina Brožová.

Zpěvák Laďa Kerndl u příležitosti svých 70. narozenin obdržel mimořádnou Cenu Šarmu, kterou rozhlas uděluje od roku 2011. Zvláštní cenu pak získala i Tereza Kostková. Nominována byla třeba i zpěvačka Lucie Bílá. Ta se ale na galavečer nedostavila, protože má koncertní tour s Arakainy.

Vítězy minulých ročníků jsou třeba botanik Václav Větvička, režisér Zdeněk Svěrák, herečka Jiřina Jirásková nebo zpěvák Karel Gott.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum