Nemocný Jiří Bartoška: Kouří jako komín. Vážně překonal těžkou nemoc?

 Celebrity 
09. dubna 2015 04:15 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Jiří Bartoška je zase zpět. Jak to ale je doopravdy s jeho nemocí? archiv
Herecký bard Jiří Bartoška je zase ve formě. Vousatý, vlasatý a kouří jako tovární komín. Je to ten starý dobrý Barťák, jak ho známe, říkají si někteří jeho přátelé a kolegové. Zapálit si cigaretu neváhal ani těsně po smutečním obřadu se zesnulým Miroslavem Ondříčkem . Je ale vážně Bartoška po léčbě rakoviny v pořádku a takhle rychle? Jak to s ním doopravdy je?

Bartoška se ke svému zdravotnímu stavu nevyjadřuje. Usmívá se na všechny strany, opět má vlasy a vousy, které si před tím sám oholil jako prevenci před vypadáním po léčbě chemoterapií. Jenomže, mnozí se ptají, zda opravdu nějakou léčbu podstoupil a zda je vážně fit.

"Je to divné. Takhle brzo a když se hovořilo, jak vážný je jeho stav. Teď mu narostly vlasy, vousy a pořád kouří jak fabrika. Nějak se mi to moc nezdá, byť mu hrozně moc přeji dlouhý život a pevné zdraví," svěřil se VIPStory.cz jeden z jeho kolegů.

Někteří další říkají, že, když někdo bojuje se zákeřnou rakovinou mízních uzlin, léčba trvá jednak poměrně dlouho a lékaři pro úspěšnost léčby, pokud je reálná naděje na uzdravení, zakazují, nebo spíš doporučují i těm nejsilnějším kuřákům přestat.

"Nezakazujeme, jen doporučujeme, pokud se chtějí opravdu vyléčit, nebo tomu dát aspoň šanci, aby to zvážili a přestali. Protože ten nikotin je prostě zabiják, ať chceme nebo ne. A komu jde opravdu "o život" a o zdraví, přestává klidně ze dne na den. Pak jsou pacienti, kterým už nezakazujeme nic, protože to nemá cenu brát jim poslední "radost", když mají před sebou jen omezený čas života," prozrazuje přední český onkolog.

Co je tedy opravdu za rychlým uzdravením Jiřího Bartošky a tím, že ani před léčbou, ani údajně už po ní cigarety neodložil?
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít