Záhady kolem smrti Kovarčíka i jeho majetku: Kdo tady lže?

 Celebrity 
30. března 2015 04:58 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Podnikatel a lobbista Peter Kovarčík byl velmi záhadným člověkem... Asi jen málo lidí zná pravdu proč a jak zemřel a zda byl opravdu tak bohatý? Profimedia
Otázek a nejasností okolo smrti podnikatele a lobbisty Petera Kovarčíka (+71), kterého našli přesně před týdnem v jeho bytě na Vinohradech, je více než dost. Jak opravdu zemřel, proč ho začala vyšetřovat protikorupční policie a byl opravdu takový boháč? Lhal on, nebo lidé, kteří ho potřebovali?

Kovarčík měl zemřít před týdnem v pátek údajně poté, co v koupelně luxusního bytu uklouzl na podlaze a uhodil se hlavou o umyvadlo. Přitom policie po pitvě uvedla, že příčinou smrti byla zdravotní komplikace. Mohla to být mrtvice, infarkt, nebo právě úraz. Je ale stále více lidí, kteří nevěří, že známý milovník žen, luxusu, peněz, celebrit nezemřel sám.

"Je divné, že zemře zrovna, když se mělo provalit, že ho pro podezření z praní špinavých peněz měla policie vyšetřovat a že jel možná v různých černotách. Nevěřím tomu, že zemřel jen tak. A divné je, že čtyři dny nikomu nechyběl a řidič ho našel už vlastně v rozkladu," uvedl jeden z Kovarčíkových známých.

Policisté i lékař ale cizí zavinění neprokázali. Jak tedy opravdu zemřel?

Protikorupční policie ho začala společně ze švýcarskou stranou vyšetřovat pro možnost praní špinavých peněz, korupci a možnost, že údajně tajné konto ve Švýcarsku skrývalo okolo 600 milionů korun. Existuje domněnka, že peníze mohly prý pocházet z amnestie, kterou udělil prezident Václav Klaus. To ovšem exprezident odmítá a vnímá to jako útok na svou osobu. Přístup ke kontu měl ale prý Kovarčík. Čí účet byl, zatím není jasné.

Byl ale Peter Kovarčík, který financoval muzikál Mamma Mia!, měl platit megalomanský film Lída Bárová, dával peníze do Thálie, Febiofestu, různých golfových a tenisových turnajů a říkal o sobě, že má peníze, moc a může si dovolit kde co, opravdu takový boháč?

"Jenom si na něj hrál. Měl teď jen dluhy a ten, kdo bude po něm dědit, by se měl začít modlit, aby nezdědil dluhy. Rád se obklopoval luxusem, drahými věcmi, auty a dělal ze sebe víc, než je," tvrdí jeden zdroj blízký podnikateli. Kovarčík byl majitelem firmy Teleaxis, úzce spolupracoval s firmou PSJ a dalšími společnostmi. Byl zadobře s politiky, lobbisty a jinými mocnými. Pokud byl tedy chudý jak kostelní myš, kde chtěl vzít nejméně 80, ale spíš 100 a více milionů na film o Bárové, který má točit režisér Filip Renč?

To se ukáže v příštích týdnech nebo měsících. A nebo taky třeba ne. Třeba jsou lidé, kteří nechtějí, aby se věci vysvětlily a smrt Kovarčíka jim tak nějak vyhovuje. "Nebo naopak se teď pár lidem hodně špatně spí. To, v čem se Kovarčík pohyboval, nebylo asi úplně čisté a spíš záhadné. Je to jeden velký otazník," tvrdí člověk ze šoubyznysu, který poměry dobře zná.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve