Slavná česká herečka: Přežila třikrát svou smrt! Od životního krachu ji zachránila reklama na zuby a našla bratra!

 Celebrity 
23. února 2015 03:35 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Valentina Thielová neměla jednoduchý život, přesto neztrácí optimismus archiv
Valentina Thielová je jednou z nejlépe vypadajících českých hereček, která i přes svůj pokročilý věk, nemá vrásky a obešla se bez zásahů plastických chirurgů. Vždy milá, usměvavá dáma, která neprožila zrovna šťastný život, měla ale obrovské štěstí. Třikrát dokonce přežila svou smrt a štěstí měla i tehdy, když málem přišla o střechu nad hlavou.

Kdo by Thielové hádal, že už překročila práh osmdesátky? Přitom vypadá skvěle. Šrámy, které za svůj život utrpěla na duši, se na jejím těle neprojevily. I přes různá zklamání je optimistická, milá a ráda se směje.

„A že byly doby, kdy jsem k tomu neměla zrovna důvod. Kromě toho, že jsem přišla o vlastní děti, že jsem málem skončila na ulici, když můj muž zemřel, jsem taky třikrát přežila vlastně svou smrt. Vždycky to bylo v letadle. Buď jsem to letadlo nestihla a ono se někde zřítila, nebo jsem prostě odletěla jiným. Jsou to až neuvěřitelné historky, které jsou bohužel pravda,“ říká usměvavá dáma, kterou znají diváci nejen z komedie Sněženky a machři z role profesorky, ale třeba z kultovního filmu Florenc 13:30. Někteří pak i z reklamy na fixátor zubních protéz.

„To mi tenkrát zachránilo život. Díky té reklamě jsem snad nepřišla o střechu nad hlavou a vydělala nějaké peníze. Bylo to v době, kdy jsem ovdověla a ozvaly se děti mého manžela z prvního manželství. Musela jsem příbuzné vyplatit. Zeď té dcery mi dokonce řekl: »Život máš za sebou, tak to všechno prodej a jdi do domova důchodců.« vzpomíná s trochou hořkosti Valentina Thielová.

Vše naštěstí zvládla, vyplatila vše, co s manželem za celý život naspořila. Pak přišla reklama, díky které ji dodnes poznávají nejen lidé jejího věku, ale i mladá generace.

Herečka, která si zahrála třeba i po boku Heleny a Jiřího Růžičkových v komedii Trhala fialky dynamitem, žije skromně z důchodu. Ovládá bravurně čtyři světové jazyky, setkává se s pár přáteli, občas udělá nějakou besedu a za sebou, ale i před sebou má například natáčení scén pro filmy Bastardi, Stopy života a další Tomáše Magnuska.

Co ji v životě hodně pomáhá, je neztratit hlavu a nadhled. „ Jediným lékem, jak přežít je - myslet optimisticky. Spousta lidí je na tom hůř. Důležité je nebýt zbytečný,“ dodává Valentina Thielová.

Před pár lety objevila svého "nevlastního" bratra Gregoryho, který žije na Floridě. Nevěděli o sobě celých 61 let, zato nyní si pravidelně povídají přes skype, O jejich příběhu píše v Americe bratr knihu.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít