EXKLUZIVNĚ: Tuhle herečku předčasně "pohřbili". A ona dnes slaví 90! Znáte ji?

 Celebrity 
22. února 2015 05:00 / redakce
  0
📷
5 fotografií v galerii
Božena Böhmová slaví dnes své 90. narozeniny! Tak trochu zapomenutá herečka mnoha rolí... koláž VIP Story.cz
Žena za pultem, Třicet případů majora Zemana, Hodíme se k sobě, miláčku?, Ten svetr si nesvlíkej, Už zase skáču přes kaluže, Nemocnice na kraji města a další. To je jen skromný výčet filmů, v nichž hrála herečka Božena Böhmová. Dnes slaví neuvěřitelné 90. narozeniny, a to ji přitom před časem někteří "pohřbívali"...

Její jméno mnoho lidem nic moc neřekne, její tvář a role už ale ano! Asi nejvíce si ji diváci vybaví jako "pomlouvačnou pokladní", kolegyni Daniely Kolářové v seriálu Žena za pultem s Jiřinou Švorcovou v hlavní roli.

"Byla to prima práce, skvělá parta. A co se Jiřiny Švorcové týče, nemohu proti ní říct sebemenší špatné slovo. Byla charakterově i lidsky kvalitní člověk, moc jsem si ji za to vážila a dodnes moc ráda vzpomínám," svěřila se VIP Story.cz oslavenkyně Božena Böhmová. "Dá se říct, že to byli jiní, kteří se tvářili jako kamarádi, ale přitom dělali co nejhoršího. Jiřina se naopak snažila lidem pomoct, a jak pak dopadla. Moc mne mrzí, jak se k ní někteří zachovali a neprávem," podotýká herečka.

I když před více než třiceti lety pověsila herectví na hřebík a stáhla se do ústraní, určitě není osamělá a nenudí se.

"Maminka si udělala před dvěma lety kurz na počítači a brouzdá na internetu a jak ji to jde. Protože ona žije v Praze a já na chalupě na severu Čech, tak si denně povídáme přes skype, ale pravidelně se i vídáme, když přijede," prozradila její dcera Bára, majitelka kozí farmy.

Božena Böhmová má jednu dceru a díky ní tři vnoučata a už taky tři pravnoučata z kterých se těší. "Jsem moc ráda, že se máme, a když se všichni občas takhle sejdeme, je to moc prima," říká tak trochu zapomenutá herečka, která před několika lety ovdověla.

Rodačka z Přísečné u Českého Krumlova ráda vzpomíná i na své kolegy herce a herečky. Mnozí z nichž už ale dávno odešli. S pár lidmi udržuje kontakt, například s hercem Alfrédem Strejčkem. Na filmy a inscenace, v kterých hraje, se prý dívá jen občas. Ráda ale na filmování vzpomíná a jak říká, ničeho v životě nelituje.

Během své aktivní kariéry se věnovala i dabinku. Namluvila kupříkladu vypravěčku z kultovní ruské pohádky Mrazík. Když ji bylo sedmdesát, dostala od Herecké asociace cenu Senior Prix.

Výběr některých filmů a seriálů v nichž Božena Böhmová hrála: ● Už zase skáču přes kaluže (1970) – vrchní sestra ● Třicet případů majora Zemana (1974) – účetní (Kvadratura ženy) ● Hodíme se k sobě, miláčku? (1974) – prodavačka ● Žena za pultem (1977) – pokladní Mlynářová ● Nemocnice na kraji města (1977) – vrchní sálová sestra ● Já to tedy beru, šéfe (1978) – Nyklíčková ● Ten svetr si nesvlíkej (1980) – sousedka Bartáková ● Příště budeme chytřejší, staroušku! (1982) – Babánková
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve