Petr Kostka se vrací na televizní obrazovku

 Seriály & Filmy 
01. února 2023 10:37 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Petr Kostka si ve svých 84 letech znovu zahrál v seriálu TV Nova
Petr Kostka se v posledních letech na televizní obrazovce už neobjevoval, teď je ale zase zpátky. Kromě druhé řady série Kukačky si zahrál i v seriálu Zlatá labuť, který startuje 2. února. A role to rozhodně není nezajímavá. Je totiž majitelem Zlaté labutě.

Zlatá labuť má vyprávět osudy lidí spjatých se stejnojmenným obchodním domem, který byl ve své době nejmodernějším obchoďákem plným luxusu v Československu. Jenomže byl otevřen ve skutečně turbulentní době, konkrétně na přelomu třicátých a čtyřicátých let minulého století. V hlavních rolích sice žádné velké hvězdy neuvidíme, ale role majitelů Zlaté labutě se ujali Petr Kostka a Daniela Kolářová.

Kostka má za sebou přitom poměrně velkou televizní přestávku, stejně jako tu filmovou. Od roku 2014 nenatočil pro televizi nic, jen se v roce 2021 objevil v několika epizodách seriálu Kukačky. Proto také hraje i v druhé sérii Kukaček a přidal i dvě epizody seriálu Zlatá labuť, od kterého mají diváci velká očekávání.

Role majitelů Zlaté labutě je pro Kostku i Kolářovou velmi prestižní, i když si nezahrají zdaleka tolik, jako jejich mladí kolegové. Mají spolu tři seriálové děti, které postupně učí vést rodinné firmy, protože kromě Zlaté labutě rodině patří ještě tři elektrárny. Ale nic netrvá dlouho, protože manželé se rozhodli otevřít luxusní obchodní dům ve špatnou dobu. 

„Velmi mě překvapilo, že k otevření obchodního domu Zlatá labuť došlo ve stejný den, ve kterém nás začalo v březnu 1939 obsazovat nacistické Německo. Takže se díky tomuto natáčení dozvídáme i skutečnosti, o kterých jsme do té doby nevěděli,“ řekli k natáčení seriálu  Petr Kostka a Daniela Kolářová.

Seriálové rodině Kučerů vládne železnou roku otec rodu, tedy právě Petr Kostka. Hlavním hrdinou Zlaté labutě je ale jeho syn Petr Kučera, kterého hraje Adam Vacula. „Je to člověk, který přijíždí ze zahraničí, odkud si přivezl inspiraci, vizi a sen, který tady realizuje v podobě Zlaté labutě. Přiváží do Prahy ve třicátých letech něco, co tady ještě nikdy nebylo. A baví mě, že je to sen, který plní svědomitě, a stejně tak přistupuje k lidem, kteří ve Zlaté labuti pracují,“ řekl o své roli Vacula. Do cesty se mu ale přimotá Bára Veselá, kterou hraje Marta Dancingerová. „Moje postava má docela pestrý vývoj. Začíná trochu jako holka ulice, která nezřídka podniká protizákonnou činnost. Ve Zlaté labuti se schovává před velkým průšvihem. A shodou okolností dostane příležitost dát životu nový směr,“ prozradila mladá herečka.

Bohatá rodina má ale celkem tři děti, takže sestru Adama Vaculy Irenu si zahrála Kristýna Ryška, která má velké ambice, za kterými si neváhá jít a jako další bratr se představí také oblíbený herec Petr Stach. A chybět nebude ani zajímavý zeť v podání Roberta Mikluše.
Seriál Zlatá labuť má velké ambice a bude se snažit navázat na obrovský úspěch série První republika. Také na něm pracovali téměř stejní tvůrci, jako právě na První republice. Kritikům se ale první díl Zlaté labutě, který jako jediný měli možnost vidět, nijak zvlášť nelíbil. Ale třeba další díly překvapí.

Autorský článek, další zdroj: TV Nova

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008