V neděli startuje devadesátková kriminálka s Ondřejem Sokolem. Herec měl největší problém s tehdejší módou

 Seriály & Filmy 
08. ledna 2022 09:19 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Ondřej Sokol se při natáčení nerad oblékal do devadesátkových outfitů Česká televize
Ondřej Sokol už si v jedné retro kriminálce zahrál. Byla to série Rédl a pro Sokolovu postavu neměla dobrý konec. Tentokrát bude jeho role úplně jiná. Oblíbený herec a moderátor ji ale i tak trochu protrpěl. Nesnáší totiž devadesátkovou módu.

Devadesátá léta přinesla kromě svobody pro všechny i strmý nárůst kriminality. Každý týden přibývaly oběti zločinů, mafiáni začínali mít pocit, že tahají za delší konec provazu a policie neměla metodu, čas ani prostředky, jak tomu čelit. Nový seriál tak divákům v šesti epizodách přiblíží události i osoby, které jsou s těmito lety spjaty, ať už jde o figuru podnikatele Ivana Jonáka a jeho Discolandu nebo šéfa podsvětí Františka Mrázka.

Devadesátky jsou pro Sokola módním hororem

"Většina z toho, co se v sérii odehrává, jsou ikonické případy z devadesátých let, které jsme všichni prožívali a denně je sledovali,“ říká k jednotlivým kauzám Ondřej Sokol, v seriálu vystupující jako nadpraporčík Tůma.

Snad víc než samotné reálné kauzy ho ale při natáčení děsily modely, které ve své roli nadpraporčíka Tůmy musel nosit. "Devadesátky pro mě představují, co se týče oblečení, ne úplně šťastnou vzpomínku. Tehdy mi to přišlo příjemné, ale nyní je to pro mě poměrně bolestivé setkání, i když teď se to zase vrací do módy," popisuje Sokol svoje pocity.

Seriál se příznačně jmenuje Devadesátky a vlastně předchází oblíbenou sérii Případy 1. oddělení. Série tak ukáže, jaké byly postavy jednotlivých kriminalistů z 1. oddělení, tedy skutečných policistů a jejich případů.

Sokolova postava ale už v Případech 1. oddělení není. A to z toho důvodu, že stejně jako mnoho dalších policistů v devadesátých letech, i jeho postava se nakonec zaplete s mafií a u policie už nemá místo.

Zdroj: Autorský článek, Česká televize.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty