Intimní myšlenky princezny Diany k nahlédnutí: Soukromé dopisy, které psala v posledních dvou letech života se draží v aukci

 Celebrity 
06. února 2023 10:09 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Soukromé dopisy může nyní získat kdokoliv Wikimedia Commons/John MacIntyre
Přátelé princezny Diany se rozhodli prodat dopisy, které jim napsala během rozvodu s tehdejším princem Karlem. Jedná se celkově o 32 dopisů, které napsala Susie a Tarekovi Kassemovým v posledních dvou letech života.

Veřejnost má nyní možnost přečíst si intimní myšlenky Diany, princezny z Walesu, které se týkají královské rodiny, ale i jejího rozvodu s tehdejším princem Karlem. Jsou odhaleny v sérii ručně psaných dopisů, které se budou dražit v polovině února.

Anglický aukční dům Lay's Auctioneers popsal dopisy jako velmi intimní a důvěrné. „Susie a Tarek Kassemovi, jako velmi blízcí přátelé Diany, princezny z Walesu, si těchto dopisů cenili více než 25 let. Odrážejí zvláštní a láskyplný vztah, uvedl na svém webu v oficiálními prohlášení. „Nyní, v roce 2023, je vlastnictví těchto dojímavých dopisů odpovědností, kterou si Kassemovi nepřejí přenést na své děti nebo vnoučata. Rozhodli se dopisy prodat a výtěžek z prodeje použít na podporu některých charitativních organizací, které byli blízko srdcím Susie a Diany.

Aukční dům dále uvedl, že viděl, jak jsou lidé nadšení z možnosti vlastnit něco z Diany, což byl podle ní další faktor v rozhodnutí Kassemových vydražit dopisy. „Kassemovi si ponechali některé ze svých osobnějších a důvěrnějších dopisů, ale z velké části tato sbírka více než 30 dopisů a poznámkových lístků okouzlujícím a rozkošným způsobem ilustruje Dianinu nesmírně vřelou a milující povahu,pokračovalo vydání. „Některé dopisy se dotýkají obrovského stresu, který prožívala během období velmi veřejného zármutku, přesto z ní vyzařuje síla charakteru a její velkorysá a vtipná povaha.

Je to mimořádně působivá sbírka korespondence, kterou napsala jedna z nejvýznamnějších a nejvlivnějších žen 20. století a dokumentuje jedno z jejích nejcennějších a nejvýznamnějších přátelství za poslední 2 roky jejího života,“ stojí v závěru. Dopisy spadají do doby, kdy byl dokončen Dianin rozvod s Karlem. Po 11 letech manželství se pár rozešel v prosinci 1992 a rozvod byl oficiálně oznámen v srpnu 1996, podotýká web Independent. O rok později Diana zemřela při autonehodě v Paříži.

Fotografii z jednoho dopisů aukční síň zveřejnila. Jedná se o dopis z 17. února 1996, který byl psán na papíře Kensingtonského paláce s Dianinou královskou šifrou. „Milá Susie, děkuji ti za všechny ty krásné věci, které jsi mi dnes večer po telefonu řekla... Nemáš ponětí, jakou radost a důvěru jste vy a Tarek vnesli do mého života a já jsem nesmírně šťastná, že jak Tarek, tak i ty ve mě věříte...“

Podle The Times se Diana také páru svěřila, že je její telefon odposloucháván. V jiném dopise promlouvá o těžkých chvílích, které byly spojeny právě s rozvodem. „Někdy je příliš těžké udržet hlavu vzhůru a dnes jsem padla na kolena a toužím jen po tom, aby tento rozvod prošel, protože náklady jsou obrovské,“ napsala princezna Diana údajně 28. dubna 1996.

Zdroje: Lay's Auctioneers, Independent, The Times

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47