Milovaný i zavrhovaný princ Harry. Královna Alžběta ho zbožňovala až do konce, říká královský historik

 Celebrity 
28. září 2022 08:03 / Pavla Krejčí
  8
📷
1 fotografie v galerii
Princ Harry měl se svou babičkou jedinečný vztah Depositphotos
Ačkoliv patří princ Harry s manželkou Meghan na černou listinu, zesnulá královna Alžběta k němu měla jedinečný a osobní vztah. Historik Robert Hardman řekl, že jedním z jejích přání bylo, aby královská rodina dala narušené vztahy do pořádku.

Navzdory kontroverzi, kterou po odchodu od královských povinností vyvolává vévodský pár ze Sussexu, zvláštní vztah mezi zesnulou královnou Alžbětou a princem Harrym přetrval.

Historik Robert Hardman, autor knihy, která se v originálním znění nazývá Queen of Our Times: The Life of Elizabeth II., prozradil magazínu People, že zesnulá panovnice „zbožňovala Harryho až do konce a Harry zbožňoval ji“.

„Myslím, že byla jedním z prostředníků mezi Windsorem a Kalifornií a bylo by jedním z jejích největších přání, aby rodina dala věci do pořádku,“ řekl Hardman.

Podobný názor vyjádřil i zdroj blízký Charlesovi: „Věděla, že konflikty jsou přirozenou součástí života, a nikdy k nikomu nechovala zášť. A co je nejdůležitější, přála si vidět svou rodinu šťastnou.“

Vztahy mezi Harrym, Meghan a členy královské rodiny jsou od jejich odchodu v roce 2020 napjaté. A zhoršily se ještě více po jejich rozhovoru s Oprah Winfrey v březnu 2021. V něm uvedli, že členové královské rodiny měli rasistické poznámky, přehlíželi Meghanino duševní zdraví a pohodu, Kate Middleton prý rozplakala Meghan během týdne konání její svatby a byli finančně odříznuti, když odstoupili. 

Historik Robert Hardman odkázal na svou knihu, ve které uvádí královnino prohlášení v době odchodu Harryho a Meghan. „Jsem ráda, že jsme společně našli pro mého vnuka a jeho rodinu konstruktivní a podpůrnou cestu. Harry, Meghan a Archie budou vždy milovanými členy mé rodiny."

Hardman ve své knize také napsal: „Uznala intenzivní pozornost, které byli vystaveni. Královna řekla: 'Celá moje rodina má naději, že jim dnešní dohoda umožní začít budovat šťastný a pokojný nový život."

Palác také odhalil, že královna trvala na přezkoumání situace po dvanácti měsících, pro případ, že by se pár mohl rozmyslet," dodal.

A přestože mezi rodinnými příslušníky vládly neshody, Harry se v průběhu let snažil zdůrazňovat, že své babičce zůstal blízký. První známky toho, že se může Alžbětino přání vyplnit, vyplynuly ze strany prince Williama. Dva dny poté, co královna zemřela, nový princ z Walesu pozval Meghan a Harryho na procházku společně s Kate Middleton. Jejich čtveřice se tak poprvé po letech objevila na veřejnosti.

Jejich znovushledání během pohřbu pro ně bylo těžké. „Bylo to nepříjemné. Oba páry to nesly těžce," řekl zasvěcený člověk magazínu People. „Byli v tom vědomí, že to kvůli královně prostě zvládnou." 

Zasvěcenec z paláce dodal: „Pro královskou rodinu je to tak mimořádný historický okamžik, ale také hluboce osobní. Nejeden by při pohledu na ně doufal a myslel si, že se všichni členové rodiny spojí a podpoří krále. A v rámci toho se možná některé rány zahojí."

Autorský článek, další zdroje: people.compagesix.com

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve