Podrobnosti o posledním rozloučení i místě posledního odpočinku Hany Zagorové. Rozloučit se bude moct i veřejnost

 Celebrity 
30. srpna 2022 07:02 / René Černý
  0
📷
5 fotografií v galerii
Zpěvačka Hana Zagorová zemřela v pátek ve věku 75 let Se svolením managementu H. Zagorové
Smrt Hany Zagorové, která v pátek zemřela ve věku 75 let po boji se zákeřnou nemocí krvetvorby, zasáhla fanoušky i její přátele a kolegy. Zdrceného manžela, operního pěvce Štefana Margitu, čeká ještě jedna důležitá věc, která pro něj bude znovu nápor na nervy, a sice pohřeb. Nyní je ale už známo i místo, kam budou ostatky uloženy.

Hana Zagorová strávila poslední dva týdny života v nemocnici na Karlově náměstí. Od minulého pondělí se však její zdravotní stav prudce zhoršil. Nakonec lékaři Štefanu Margitovi sdělili, že stav je kritický a musí počítat se vším, neboť nezabírala žádná léčba. V pátek přišla smutná zpráva, Hanička písnička zemřela.

Poté, co Štefan Margita, který byl s milovanou Hankou až do poslední chvíle, musel nezlomný fakt zpracovat, nyní ho čeká další těžká zkouška. Nejenom naučit se žít s tím, že svou lásku, se kterou strávil 30 let, už nikdy neuvidí, ale hlavně musí zvládnout poslední rozloučení. 

„Ti kteří měli a mají Hanku rádi a chtějí se s ní přijít rozloučit osobně, budou mít příležitost ve středu 31. 8. 2022 v Divadle Kalich od 11 do 17 hodin. Hanka se do Kalichu ráda vracela a bude zde za nedlouho uveden muzikál z jejích písní Biograf láska.

Hanka si vždy moc vážila vaší přízně a největší radost by jí udělalo, když si na ní vzpomenete při její písničce,“ svěřil se na sociálních sítích zdrcený vdovec.

V divadle však půjde o takzvané pietní rozloučení. Znamená to tedy nejspíš bez rakve s tělem slavné zpěvačky. Na pódiu bude zřejmě velká fotografie, zazní nejslavnější písničky a lidé budou moci přinést květiny a potichu uctít památku.

Jak se inStory.cz dozvědělo z blízkých kruhů i zbytku rodiny, Margita i další členové rodiny a nejbližší budou mít už v úterý šanci při soukromém rozloučení dát milované Hance poslední sbohem a uctít její památku v jednom z pražských kostelů. Možná půjde o ten, kde si před 30 lety řekli společné ano.

 „Klasický pohřeb si Hanka nepřála a já budu respektovat její přání,“ uvedl Margita a zároveň dodal, že chce poděkovat všem, kteří vyjádřili a vyjadřují soustrast s odchodem jeho nejmilovanější manželky.

„Ani nedokážu vyjádřit slovy, jak moc mi vaše podpora v těchto těžkých chvílích pomáhá. Ze srdce vám děkuji za podporu,“ napsal operní pěvec na svůj profil.

Posledním místem odpočinku se podle informací od blízkých i CNN Prima News stane rodinný hrob mezi velikány české kultury na pražském Vyšehradě. Zde jsou pohřbeni také Hančini rodiče otec Josef a maminka Edeltruda Zagorovi. Hrob koupila už před deseti lety. Tehdy od soukromého vlastníka za několik stovek tisíc korun a další nemalé peníze dala za jeho rekonstrukci.

S ohledem na to, že na Vyšehradě je povoleno ukládat nikoli rakve s ostatky, ale jen urny, je jasné, že zpěvaččino tělo bude zpopelněno a urna následně uložena na místo posledního odpočinku.

Nejenom, že bude pohřbena mezi velikány, ale umožnila tak vlastně svým věrným fanouškům, aby ji mohli projevit úctu i po jejím odchodu. O tom, že hrob bude podobně navštěvovaný, jako třeba ty Karla Gotta, Evy Pilarové nebo Daniela Nekonečného na Malvazinkách, není snad ani pochyb.

Autorský článek

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008