Ten, kterého Haně Zagorové předpověděla Helena Růžičková, vydal prohlášení. Zdrcený Štefan Margita se vyznal své největší lásce

 Celebrity 
27. srpna 2022 09:43 / René Černý
  7
📷
7 fotografií v galerii
Hana Zagorová odešla ve věku 75 let, její manžel Štefan Margita byl s ní do poslední chvíle Se svolením Š. Margity
Celý český i slovenský showbyznys obletěla v pátek nesmírně smutná zpráva, že ve věku 75 let náhle zemřela Hana Zagorová. Pro všechny Hanička Písnička, interpretka více jak 900 písní, z nichž si mnohé i napsala, odešla po dlouhotrvajících zdravotních komplikacích.

V momentě, kdy se objevila první zpráva, že národem milovaná Zagorka zemřela, se začaly šířit dotazy, jestli to není poplašná zpráva. Následně všechny zdroje, včetně manažera zpěvačky Luboše Kříže a manžela Štefana Margity, potvrdily médiím, že tato zpráva není výmysl. Že Hanička-Písnička skutečně odešla do hudebního nebe. 

Právě Štefan Margita, manžel, který s Hankou strávil krásných 30 let života a o svou Haničku s láskou pečoval a byl u ní až do poslední chvíle, vydal následně v podvečer prohlášení, v němž se své milované ženě vyznal ze všeho. „Hani, lásko moje jediná, děkuju ti za třicet krásných, zamilovaných let! Na dnešní jedenáctou hodinu už však nikdy nezapomenu. Strach a úplná beznaděj, že jsem tě navždy ztratil a že už nejsi a nebudeš. Návrat do prázdného bytu mě drásá. Koukám na tvé věci a každý krok mi tě tu připomíná. Miluju tě a navždy budu! Tvůj Štefan,“ napsal na svém profilu na sociální síti operní pěvec.

Ze smrti legendární zpěvačky byli a jsou zdrceni všichni, kteří ji měli rádi jako zpěvačku, ale také se s ní přátelili a spolupracovali s ní. Například JUDr. Jan Adam, bývalý tajemník Karla Gotta a hudební dramaturg, který spolupracoval a spolupracuje s řadou hvězd - například s Helenou Vondráčkovou nebo Petrou Janů. A roky pracoval právě i s Hanou Zagorovou a Štefanem Margitou. 

 

„Hanka odešla, je mi strašně. Já nevím, co říct... Je to velmi smutný den. Nikdo takový, jako byl Karel, jako byla Hanka nebo Eva Pilarová, tu už není a bojím se, že už nebude," podotkl Adam, který ale tušil, že stav zpěvačky není úplně nejlepší. Byli jsme v kontaktu hlavně se Štefanem poslední týdny, ale netušil jsem, jaký byl teď její stav," podotkl Jan Adam. 

Ten je nyní, stejně jako další osobnosti v myšlenkách právě se Štefanem Margitou, který vždy o svou Haničku s láskou pečoval. A pro něhož jsou a budou následující dny velmi krušné. Pro Zagorovou byl operní pěvec doslova osudovým mužem. Ona sama si jej vážila lidsky i profesně. Jejich desetiletý věkový rozdíl vůbec nehrál roli a Zagorová v něm měla stoprocentní oporu a jistotu.

Kdysi právě zpěvačce Margitu vyvěštila herečka Helena Růžičková. Po nepovedeném manželství s tanečníkem Vlastimilem Harapesem Zagorová doufala, že potká toho pravého. 

"Helena mi jednou řekla, že potkám po čtyřicítce svého života velkou lásku. Že už ho znám, jen se musíme setkat a že to bude velká láska a budeme spolu šťastni," vyprávěla kdysi hereččinu předpověď. Ta se také do puntíku splnila. 

Zagorová prožila s Margitou krásné tři desítky let. Jak sama říkala, byl pro ni osudový. „Štefan je nejlepší manžel na světě. A když mi nebylo zrovna nejlépe, krásně se o mě staral a stará," svěřila se před časem zpěvačka v jednom z televizních rozhovorů. 

Sama věděla, že její stav týkající se špatné krvetvorby, což ještě více zkomplikoval postcovidový syndrom, následný pád a kolaps doma, není růžový. Věřila však, že se pomalu zlepší. Snažila se odpočívat, číst a sama si začala připravovat písničky na novou desku. Těšila se, že je natočí. K tomu už bohužel nedošlo. 

Smrt Hany Zagorové, interpretky hitů jako Maluj zase obrázky, Je naprosto nezbytné, Zůstaň tady, léto, Tvůj čas, Černý páv a mnohé další, zarmoutila mnoho jejích příznivců, ale i kolegů a přátel. Ti se přímo nebo na sociálních sítích vyjadřovali a vyjadřují k odchodu mimořádné ženy, která rozdávala radost, úsměv, humor a jakýsi klid.  

„Je mi moc smutno. Hanko milá, pozdravuj nahoře, je tam spousta kamarádů. Štefane, přeji hodně sil, vím, jak Ti je," napsala zpěvačka Petra Janů, která slaví letos 70. narozeniny a 50 let na scéně.  

Zdrcující zpráva o smrti milované Haničky Písničky zasáhla i knížete Jiřího Lobkowicze, majitele zámku Mělník, kde před více jak rokem díky produkci Kateřiny Brožové Hana Zagorová ve streamovaném vystoupení zpívala. 
„S naší láskou a modlitbami jsme s vámi, vždy jste se zde na zámku Mělník cítila jako doma, budete nám chybět, ale vaše krásná mysl s námi zůstane navždy," vyjádřil Lobkowicz lítost nad smrtí oblíbené zpěvačky. 

Velkou kamarádkou Hanky i Štefana byla moderátorka Lucie Borhyová. Ta brala oba jako součást své rodiny. "Někdy nastanou tak bolavé momenty, kterým se nedá ani uvěřit… Dnes bohužel přišel jeden z nich. Haničko, děkuji Ti za všechno. Za krásně strávené společné chvíle kdekoliv… Ty víš… Za naše zpívání, Tvoje skvělé jídlo, za Vánoční Lucerny, Tvoje životní rady, Tvoji upřímnost, laskavost, nadhled... Přes slzy mi ani nejde psát. Budeš navždy v mém srdci," napsala moderátorka. 

Také další kolegyně Zagorové zpěvačka Helena Vondráčková je z odchodu v šoku. "Velmi smutná zpráva o odchodu Hany Zagorové z toho světa mně nesmírně zarmoutila, rozesmutněla a je mi to velmi líto. Byla to zpěvačka, která se těšila mnoho let velké popularitě, měla obrovskou řadu obdivovatelů a fanoušků, nejen díky svým krásným písničkám a srdečnému a milému vystupování, ale i nádherným textům, které si mnohé sama napsala. Často jsme se vídaly na stejných pódiích a znám ji jako usměvavou a příjemnou kolegyni, která milovala život a lidi." 

Moderátor Honza Musil, který patřil k blízkým přátelům zpěvačky napsal: "Bál jsem se, že jednou budu psát tento status. Ta chvíle nastala. Nedá se popsat co cítím… Bolí to! Hanko, Hani, šťastnou cestu do nebes… V srdci zůstaneš napořád," napsal dojemně moderátor. 

Dvacetinásobná Zlatá slavice Lucie Bílá nenašla více sil, aby jakkoli komentovala odchod své kolegyně a kamarádky. Nejspíš ji smutek přepadl více, než by sama čekala. "Moje srdce pláče...," napsala stroze Bílá. 

Kdy a kde bude poslední rozloučení s devítinásobnou Zlatou slavicí a kde spočinou její ostatky, není zatím jasné. Tyto záležitosti bude manžel a nejbližší zařizovat v následujících dnech. Nyní musí hlavně Štefan Margita najít sílu, aby vše dokázal zvládnout a překonat.

Autorský článek

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008