Serena Williams se loučí s profesionální tenisovou kariérou. Chce být více se svou rodinou

 Celebrity 
22. srpna 2022 10:16 / Patricie Chládková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Serena Williams se rozhodla ukončit profesionální tenisovou kariéru a chce se tak více věnovat rodině Depositphotos
Třiadvacetinásobná vítězka grandslamových tenisových turnajů v uplynulém týdnu oznámila, že se hodlá rozloučit s profesionální tenisovou kariérou, aby mohla být více s rodinou.

V poslední době se roztrhl pytel s esejemi v módním magazínu Vogue, které celebrity využívají jako svůj prostor pro odvážná tvrzení nebo šokující odhalení. Jen si vzpomeňte na esej od Gwyneth Paltrow, kdy se svěřila, že s manželem žije jen kvůli společným dětem, nebo na esej od modelky Emily Ratajkowsky, kdy ta se prostřednictvím eseje vypořádávala s probíhajícím těhotenstvím a identitou svého ještě nenarozeného dítěte.

Sereno, co máš na srdci?

A teď tu máme esej od snad nejslavnější tenisky světa, Sereny Williams. Esej světlo světa spatřila 10. srpna a tenistka se rozepsala o tom, jak je pro ni těžké vybalancovat úspěšnou profesionální tenisovou kariéru s úlohou matky a manželky.

Posteskla si, že pokud by byla mužem, nic z toho by nemusela řešit. Zároveň v rámci eseje vyjádřila nespokojenost nad tím, že se jí už bohužel nepodaří překonat rekord jiné tenisové hvězdy Margaret Court, jež byla schopná vyhrát dokonce dvacet čtyři grandslamových titulů.

Nicméně ani po ukončení své sportovní kariéry se Serena nemusí obávat o budoucí příjmy. S vysokou pravděpodobností jí zůstanou všechny smlouvy se sportovními brandy a i nadále bude pokračovat v reprezentování těchto značek.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Vogue (@voguemagazine)

 

Příjmy pěkně plynou dál 

Serena vždy myslela na zadní vrátka, a tak v roce 2019 představila investiční kapitálový fond Serena Ventures, který se soustředí na investice v nově vzniklých firmách a dle posledních dostupných informací drží podíly ve více než šedesáti startupech. V eseji se pochlubila, že až 78 procent společností, které má kapitálový fond v portfoliu, bylo založených ženami a nebo osobami jiné než bílé pleti.

Kromě tenisu se věnuje opravdu širokému portfoliu činností přes modeling, investice, aktivní účast ve správní radě, konzultace v oblasti NFT, a nyní dokonce i publikační tvorbě. Tento rok jí má vyjít kniha pro děti.

Ve zmiňované eseji také zmínila to, že se s manželem pokoušejí o rozšíření rodiny, a plánují tak své již pětileté dceři pořídit sourozence. Při prvním těhotenství byla Serena stále velice aktivní, a dokonce vyhrála Australian Open 2017. Tentokrát by se tak ráda soustředila jen na těhotenství a svou rodinu.

Autorský článek, další zdroje: vogue.com, Instagram

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum