Policií prověřovaný známý sexuolog měl vystartovat i po slavné české herečce, která hrála v Arabele. Ta už ale svědčit nepůjde

 Celebrity 
28. března 2022 17:00 / René Černý
  1
📷
6 fotografií v galerii
Policie stále prověřuje kauzu MUDr. Jana Cimického, který měl napadnout desítky žen České televize / volný zdroj foto
Případ známého českého sexuologa Jana Cimického, kterého před časem ze sexuálního napadení obvinilo několik žen, včetně Jany Fabiánové, dcery zpěvačky Nadi Urbánkové, nebo moderátorky Martiny Hynkové Vrbové, má možná daleko složitější pozadí. Jednou z jeho "obětí" byla kdysi nejspíš i známá česká herečka. Ta už však dnes policii nic neřekne.

Herečka a dabérka Jana Andresíková, která zemřela před skoro 1,5 rokem a která by za pár dní oslavila 81. narozeniny, měla být další ze známých tváří, na kterou si měl MUDr. Cimický něco zkusit. O jeho prověřování z důvodu sexuálního napadení už bylo napsáno mnoho a policie nyní nechce nic z taktických důvodů zveřejňovat. Nicméně žen, které měl osahávat, nebo dokonce sexuálně napadnout, mohly být desítky. 

„Jedná se o desítky žen, které se ozvaly. Jde o případy napříč několika roky,” sdělil před časem mluvčí Policie ČR v Praze Jan Daněk.

To byl případ i moderátorky České televize Martiny Hynkové Vrbové, která to přiznala několikrát. "Tehdy jsme spolu připravovali pořad a já jsem k němu šla na konzultaci ke scénáři. Zamkl kliniku a šla jsem s ním do pracovny. Pak si za mne sedl a chytil mne za prsa. Srazila jsem ho na zem. Zkusil to znovu. A když jsem ho vyděšená, ale stále při smyslech, velmi rázně odmítla, klekl si přede mne a začal se mi omlouvat a recitoval básničku. Navíc jako prominentní lékař známý z médií (a jako bývalý spolupracovník StB) si byl jistý v kramflecích," svěřila se inStory.cz Martina Hynková Vrbová s tím, že policie nadále prověřuje další případy. Některé méně, některé více závažné.

Zpěvačka Jana Fabiánová (dcera Nadi Urbánkové) před několika měsíci přišla s podobným tvrzením. Vadilo jí, že má Cimický od prezidenta Miloše Zemana dostat státní vyznamenání. Na základě toho se rozjela mašinerie. Ozvaly se další a další ženy, které měly podobnou zkušenost z minulosti. "Vše, co jsem k tomu chtěla říct, jsem řekla a nyní i s ohledem na postupy policie se k tomu nechci vyjadřovat," uvedla Fabiánová.

Díky ní ale policie získala další svědectví, včetně bývalých pacientek, které vyslechla a na případu dále pracuje. K celé kauze se celou dobu odmítá jakkoli vyjadřovat i sám Cimický, který s nikým nekomunikuje, ač dostal mnoho šancí k tomu, aby se obhájil. 

Údajné činy známého prominentního psychiatra Cimického šokovaly i jeho kolegy a také kamarády ze showbyznysu.

Jednou z jeho obětí měla být před mnoha desítkami let i herečka Jana Andresíková. Není tajemstvím, že herečka známá coby čarodějnice z Arabely, Lady z Troškových Kameňáků, ale i herečka ztvárňující řadu televizních a filmových rolí a především skvělá dabérka potřebovala celý život pomoc odborníků. Psychiatry jednu dobu po hrůzných zážitcích ve svém životě navštěvovala a léčila se z depresí. 

"Když vyšla kauza s tím doktorem na povrch, hned jsem si vzpomněla na Janu, protože mi několikrát říkala, když ho vídala v televizi, že tohohle chlapa už nechce nikdy potkat. Že by mu musela dát pár facek jako tehdy, když se na ni vrhnul v ordinaci. Jana byla ale od rány a tak si to nenechala líbit. Jednu mu flákla, řekla něco jadrného a z ordinace odešla rychlým krokem. Měla asi pocit, že na to chce zapomenout, ale pár blízkým z nás to nezapomněla říct. Netušila ale, jaké má jeho chování rozměry. To ale netušil nikdo," svěřila se inStory.cz bývalá blízká hereččina přítelkyně, jejíž jméno redakce zná, ale z pochopitelných důvodů jej i na žádost jí samotné nebude zveřejňovat.

O tom, že měla mít herečka nepříjemné zkušenosti se známým psychiatrem, ví své další její blízký přítel - moderátor pořadu Face To Face René Kekely. Ten také potvrdil, že měla mít Andresíková s Cimickým konflikt.

"Ano, vím o tom, ale detaily neznám. Vím, že to bylo v době, kdy jsme se ještě neznali. Snad tehdy, kdy se Janě zastřelil manžel a ona potřebovala odbornou pomoct. Jen si pamatuju, že když byl pan doktor někde v novinách nebo v televizi, Jana přepínala nebo odhazovala časopis se slovy: "Na tohohle pána fakt nemám náladu." Pochopil jsem, že tam bylo něco špatně, ale netušil jsem, proč na něj má averzi. Až po její smrti jsem se to dozvěděl od naší společné kamarádky, " svěřil se René Kekely. 

Herečka Jana Andresíková, která zemřela 19. října 2020 v mělnické nemocnici na těžký průběh covidu poté, co tam čtvrt roku ležela po operaci zlomeniny krčku, o muže nikdy neměla nouzi. K tělu si je však pustila jen tehdy, kdy ona sama chtěla a rozhodně si nenechala sexystické narážky nebo jakékoli obtěžování líbit. Ne každá žena, na kterou si měl MUDr. Cimický dovolit, měla nejspíš takovou náturu a tolik energie, aby mu rázně a jednou pro vždy daly najevo, že takhle tedy ne.

Jak případ s obviněním Jana Cimického nakonec dopadne? Policie pouze uvedla, že se případy zabývá a do ukončení prověřování nebude nic komentovat.

Zdroj: Autorský článek, Policie ČR.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?