Cukrář Josef Maršálek, který pracoval u anglické královny, si splnil svůj sen. Do práce jezdí za odměnu

 Celebrity 
17. března 2022 09:25 / René Černý
  0
📷
6 fotografií v galerii
Josef Maršálek s Terezou Bebarovou dnes už tvoří nerozlučnou gastro-kutilskou dvojici Se svolením J. Hauera
Splnil si svůj sen a jak rád říká, jezdí do práce za odměnu. Cukrář Josef Maršálek, původem z moravské vesničky, se stal nejslavnějším cukrářem u nás, ale i spisovatelem a osobností, která září z obrazovky i časopisů. A teď v rámci televizní reality show s ním a jeho kolegy peče celá země.

Druhá série reality show České televize Peče celá země, má opět velký úspěch. Jen první víkendový díl sledovalo přes milion diváků. Kdyby neřádila válka na Ukrajině, bylo by to možná jednou tolik. Nicméně štáb, tvůrci i samotné vedení televize jsou nadšení. Josef Maršálek s Terezou Bebarovou, Václavem Koptou a Michaelou Landovou tvoří bezva tým, který hodnotí umění mnoha soutěžících. 

"Jsem nadšen, potěšen, spokojen. Jsem rád, že si diváci oblíbili tenhle formát a že ti, kteří sledovali první sérii, se hned ptali, jestli bude druhá. Když vedení televize rozhodlo, že bude, byl jsem nadšený," přiznal Josef Maršálek. 

"Je skvělé sledovat, že někdy vystresované a neklidné Česko dokáže dojmout a příjemně naladit či překvapit něco tak “obyčejného” jako pečení rakviček či typicky české bublaniny. A jak to říkám stále dokola, je to můj srdeční projekt, kterého si velmi vážím a který miluju. Je to projekt za odměnu," říká cukrář, kterému na dětském kanálu začíná i další pořad, kde bude děti učit péct a dělat dezerty. 

A protože má dar slova, s kolegyní a kamarádkou Terezou Bebarovou, s níž tvoří streamový pořad , vyrazí za fanoušky po České republice. Lidem se chystá svěřit s celou řadou zážitků, a to nejenom z doby, kdy působil v Buckinghamském paláci nebo sedm let v nejluxusnějším obchoďáku Evropy Harod´s v Londýně. "Když jsem se vypracoval na vysoký manažerský post, tak jsem podal výpověď a odešel. Prostě jsem to tak cítil, chtěl jsem se posunout dál. Někteří si klepali na hlavu, co by za to jiní dali, ale já jsem prostě zvolil tuhle cestu," prozradil své malé tajemství Maršálek, který kromě jiného žil několik let i v Indii.

Josef procestoval kus světa, dodnes miluje cestování a jak může, prchá třeba ke svých přátelům do Francie, nebo se svým manželem Petrem, vysokoškolským kantorem za exotikou. Oba hodně pracují, ale pokud pocítí potřebu relaxu, umí si ten čas najít. Mají hodně zážitků a zvlášť Josef, který za roky, co působil v zahraničí má rozhodně o čem vyprávět. 

"Dali jsme proto  s Terezkou Bebarovou dohromady takový pořad Jíst, milovat a žít aneb a vyrazíme s ním za diváky podělit se o ty naše profesní i soukromé historky. I Terka jich má hodně. A přeci jíst, milovat a žít by mělo být náplní nás všech, kteří sice milují svou práci, ale chtějí taky žít a ještě mají rádi jídlo a zábavu," svěřil se cukrářský mistr. 

Ten při tom všem musí najít čas i na dům, zahradu, kurzy, které dělá v Praze i po republice, cestování. "Ale když si čas dobře rozdělíte, jde to zvládnout. Všechno je v hlavě," říká Maršálek, kterému někteří díky jeho fyziognomii, jisté podobnosti, ale i charismatu a daru vyprávět přezdívají "sladký Troška".  

Někteří ho tak přirovnávají k režisérovi pohádek a košilatých komedií Zdeňku Troškovi, jenž žije také na jihu Čech, a za kterým jde publikum, protože má to, čemu se říká přirozené charisma. Nemusí nic dělat a říkat, kamkoli vejde, prostě je. A stejně jako on má i Josef Maršálek rád jídlo, humor a lidi. 

Zdroj: Autorský článek.

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008