Před dvaceti lety zemřela nejvýraznější první dáma všech dob a zároveň jedna z největších ikon Ameriky

 Celebrity 
20. května 2014 15:20 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Prezident JFK se svojí krásnou ženou Foto: Facebook
V jednatřiceti letech se stala nejmladší první dámou v historii Spojených států. Řeč je o Jacqueline Kennedyové Onassisové, která se již za svého života stala opravdovou legendou. Manželka 35. amerického prezidenta J.F.Kennedyho byla krásná, charismatická, vzdělaná a v mnoha směrech udávala módní trendy. Návrháři ji přezdívali "madam minimum" a byla to právě Jacquelina, která tak zpopularizovala pouzdrové šaty, přiléhavé kostýmky a miniaturní kloboučky a ženy celého světa ji chtěly v oblékání napodobit.

Svým šarmem i důvtipem excelovala i na zahraničních cestách, když doprovázela svého muže. Na oficiální návštěvě Francie si všechny získala svojí plynulou francouzštinou a stala se v Paříži populárnější než její manžel. Právě z této akce se cituje známý Kennedyho bonmot: "Já jsem člověk, který doprovází Jacqueline Kennedyovou do Paříže - a já jsem si to užil." Jako důkaz naprostého okouzlení byl do Bílého domu francouzským prezidentem zapůjčen obraz Mony Lisy.

Na sklonku svého života žila Jackie v New Yorku, kde pracovala jako redaktorka v knižním nakladatelství. Podílela se také na knize českého výtvarníka a ilustrátora Petra Síse. Počátkem r. 1994 jí lékaři diagnostikovali rakovinu lymfatických žláz, na kterou 19. května téhož roku zemřela.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod