Po více jak 35 letech existence konečně poprvé v Česku. Skupina A-ha bude v květnu v Praze

 Celebrity 
24. března 2022 10:52 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Hvězdy osmdesátek konečně v Praze Brainzone Promotion
Mělo se tak stát už dřív, ale pandemie byla proti. Tentokrát je to ale definitivní a hvězdy osmdesátek, norská kapela A-ha, zahrají konečně v Česku.

S sebou kapela přiveze program zasvěcený pětatřicátému výročí od vydání jejich nejslavnějšího alba Hunting High and Low, ze kterého pochází i celosvětový megahit Take On Me. Kapela přijede ve své původní sestavě: Morten Harket, Magne Furuholmen a Paul Waaktaar-Savoy.

Vzpomínka na osmdesátky

Koncert A-ha totiž odstartuje přehráním všech deseti skladeb z debutového alba Hunting High and Low z roku 1985 v pořadí, v jakém se objevily na této kultovní desce. Nebudou tedy rozhodně chybět hity jako Take On Me nebo The Sun Always Shines On TV. Po krátké přestávce se fanoušci dočkají mixu největších hitů A-ha a jejich aktuálního hudebního materiálu.  

"Na Hunting High and Low není žádná píseň, na kterou bychom se během živého hraní netěšili. Díky playlistu, který kopíruje pořadí alba, se z koncertu stane úplně jiný typ show než cokoli, co jsme předtím udělali,“ říká kytarista A-ha Paul Waaktaar-Savoy.   

Kapela A-ha vznikla v norském Oslu v roce 1982. Za tu dobu natočila 10 alb a prodala přes 40 milionů desek. Za svoji kariéru ohlásila dvakrát pauzu. Poprvé v roce 1994. Po čtyřech letech se vrátila a fungovala až do roku 2010. V roce 2015 se vrátila podruhé. Její dosud poslední album Cast in Steel vyšlo v roce 2015.  

Zdroj: Brainzone Promotion, ireport.cz.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?