Simona Stašová má velký strach o rodiče

 Celebrity 
23. srpna 2020 08:06 / René Černý
  5
📷
7 fotografií v galerii
Simoně Stašové by nikdo její věk nehádal Archiv S. Stašové/L. Hatašová
I když na to nevypadá, oslavila letos Simona Stašová už 65. narozeniny. Je pořád v jednom kole a když netočí, hraje v divadle a účastní se různých akcí. Ráda podporuje smysluplnou charitu. V příštím roce má její máma, nejslavnější česká herečka Jiřina Bohdalová oslavit úctyhodné jubileum. Proč má ale její dcera o oba rodiče takový strach?

Přeci jen, 90. narozeniny maminky, které se chystají ve velkém stylu na příští květen, budou náročné. A ani její otec, nyní 92letý vědec Břetislav Staš, který trpí stařeckými neduhy, nenechává Stašovou klidnou.

"Máma dvakrát ošklivě upadla. Měla v tom neštěstí veliké štěstí. Má dobré kosti a, jak sama říká, i tvrdou hlavu. Člověk, jak stárne, uvědomuje si, kolik nebezpečí kde číhá a navíc, jak moc jsou staří lidé zranitelní," říká Stašová, která sama o sobě prohlašuje, že je důchodkyně.

"Je to takové zvláštní. Je mi 65, ale pořád jsem dítě. Mámě je 89, tátovi 92, ale když se sejdeme u jednoho stolu, tak říkáme, že se sešli tři důchodci. Je to vtipné, ale zároveň hrozné. Ale dokud mám rodiče, jsem pořád dítě," říká herečka, která je, stejně jako její maminka Jiřina Bohdalová, herečka nadaná od Boha.

"To je jasný, že mám o ně čím dál větší strach. Vím, že to vypadá zprofanovaně, ale zdraví je to nejdůležitější. A pak, aby se člověk o sebe alespoň v tom základu mohl tak nějak postarat. Jakmile začnete potřebovat cizí pomoc, už je to složitější," poznamenala Simona Stašová, která například nyní exceluje nejen v komediální hře Veselé paničky windsorské, ale také na dalších scénách.

"Věřím, že tu ještě se mnou naši dlouho budou. Moc si to přeju, stejně tak i moji kluci Marek a Vojta. Mají babičku a dědečka, a to je přeci hezké. Mám ráda mladé lidi, kteří mají úctu ke stáří. Všichni jednou budou staří, na to se občas zapomíná," dodala velmi rozumě Simona Stašová, která má na kontě stovky divadelních, televizních i filmových rolí.

Momentálně je také velkou oporou svému kolegovi, ale hlavně blízkému kamarádovi, herci Ladislavu Frejovi. Minulý víkend mu po nevyléčitelné nemoci zemřela jeho životní partnerka Gábina. Stašová je tak ve dne v noci na telefonu a pomáhá svému kamarádovi přečkat ty nejsmutnější chvíle. Zároveň spolu i hrají představení. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve