Poslední fotky zesnulé Táni Fischerové

 Celebrity 
27. prosince 2019 11:33 / redakce
  1
📷
6 fotografií v galerii
Táňa Fischerová tři týdny před svým odchodem Twitter N. Fridrichové
Na Boží hod vánoční zemřela herečka, moderátorka, spisovatelka a také aktivistka a politička Táňa Fischerová. Podlehla dlouhé, vážné nemoci, s níž mnoho měsíců bojovala. Ještě měsíc před odchodem moderovala charitativní večer. Právě z něj a pár dní poté jsou poslední fotografie, které ji zachycují.

Zpěvačka a herečka Dáša Zázvůrková či redaktorka České televize Nora Fridrichová sdílely na sociálních sítích vzpomínky na výjimečnou ženu, jakou Táňa Fischerová bezesporu byla. 

Žena, která léta s Janem Kačerem, Janem Potměšilem a Martou Kubišovou provázela televizními Adventními koncerty, patřila k obdivovaným osobnostem české společnosti. Už proto, že se starala sama o syna, který byl od narození handicapovaný. A už proto, že si stála za svými názory. A i když kritizovala, nikdy vulgárně neútočila. 

"Dnes odpoledne umřela má nejlepší přítelkyně Táňa Fischerová. Každý nese odchod svých nejbližších jinak. Já těžce a dlouho. S Táňou jsme byly před 45 lety ve stejném angažmá, s Táňou jsme čekaly ve stejnou dobu dítě, s Táňou jsem se radila, smála i plakala. S Táňou jsme na sebe byly napojené. S Táňou nezištnou, statečnou, sofistikovanou, vzdělanou. S Táňou krutě upřímnou, citlivou, urputnou, ochranitelskou. S Táňou trpící, smějící se stejným věcem. S Táňou bojovnou, bojující, milující, milovanou, krásnou ve svém křehkém těle se silným svobodným duchem. Táňa byla jako anděl šustící křídly pro každého, kdo potřeboval pomoc. Leť, Taňuldo, nahoře Tě asi potřebují. Nikdy nezapomenu," napsala v den skonu Táni Fischerové bývalá první dáma, herečka Dagmar Veškrnová-Havlová, které byla zesnulá přítelkyně za svědkyni na svatbě s Václavem Havlem.

"Tuto fotku zaznamenala moje kamarádka Karolína 25. listopadu v kostele sv. Mikuláše, kde Táňa Fischerová moderovala akci pro nadaci Slunce. Když jsem objímala tuto křehkou ženu, chtěla jsem ji tak zmáčknout a dát moji sílu a energii. Moc se to nepovedlo. Dnes je 25. prosince a zpráva tak nekompromisní. Bylo mi nesmírnou ctí, paní Fischerová," napsala na svůj profil na sociální síti herečka a zpěvačka Dáša Zázvůrková, která umístila dvě fotografie jako vzpomínku na Fischerovou.

Totéž udělala i moderátorka České televize Nora Fridrichová: "Pro podpis do knížky jsem za ní přijela den po Mikuláši. Táňa Fischerová byla strašně hodná jako vždycky a měla doma i svého syna. Na něho teď myslím. Upřímnou soustrast."

Na snímcích, které vznikly měsíc a tři týdny před smrtí, je znatelné, jak moc nemocná Fischerová byla. Přesto úsměv a laskavost na její tváři nezmizel. "Nežehrala, nestěžovala si a i když věděla, že se blíží její konec, nedávala to znát. Nenaříkala. Byla obdivuhodná," napsal na sociální síť další z jejích přátel. 

V roce 1984 natočila Táňa Fischerová mimo jiné televizní drama Prodloužený čas. Hlavní roli vytvořila s Milošem Kopeckým. I když výsledek děje působí jako romantický, i když smutný a dramatický, málokdo tuší, co se dělo v zákulisí. Miloš Kopecký totiž tehdy nebyl vůbec nadšen spoluprací s Táňou Fischerovou. Dle jejich slov spolu půl filmu „válčili", což nakonec odnesl i režisér svým zhroucením. 

"Přišli si na chuť až v závěru filmu. Nikdy se pak příliš nepřátelili, ale respektovali se a Táňa na spolupráci s Kopeckým nakonec ráda vzpomínala," uvedl zdroj obeznámený se zákulisím natáčení.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve