Po smrti Karla Gotta se mnozí snaží vydělat na jeho jménu. Neuvěříte, co vše se dá na internetu koupit

 Celebrity 
15. prosince 2019 15:03 / redakce
  0
📷
7 fotografií v galerii
Po smrti Karla Gotta se mnozí snaží vydělat na jeho jménu Archiv K. Gotta
Nejenom pamětní mince a nedávno vydané bankovky prodávají spekulanti, kteří chtějí vydělat na jménu zesnulého Karla Gotta, ale i další věci z jeho života či profese jsou k dispozici. Například jeho auto nebo portrét, který vznikl v rámci televizního pořadu. Cena vás však posadí na zadek!

Kdybyste chtěli starou Škodu Fabia, kterou Karel Gott v letech 2002 až 2005 řídil, můžete ji mít. Na jednom z internetových serverů je v nabídce v provedení čtyřdveřovém a má automatickou převodovku. 

Inzerát zní přesně takto: Prodám Fabia 2.0MPI po KAREL GOTT!!! Nové vozidlo zakoupil, vlastnil a řídil od 9. 2002 do 9. 2005. Vozidlo má najeto 145xxxkm a je ve velmi dobrém stavu. Na karoserii kosmetické vady. K vozidlu je velký techničák, servisní knížka a klíče se štítkem z prodejny kde je Karel Gott samozřejmě zapsán. Doklady k nahlédnutí na místě kupujícímu. Vozidlo bude prodáno NEJVYŠŠÍ NABÍDCE. Na inzercích bude vystaveno delší dobu. Odpovím pouze zájemcům se zajímavou nabídkou."

Cenu prodejce neuvádí. Může se pohybovat hodně vysoko, i v řádu desítek tisíc korun. Pokud chce odpovědět jen zájemcům se "zajímavou nabídkou" znamená to, že kdo takzvaně dá víc, může auto mít. 

To ale není všechno. Na stejném serveru někdo nabízí obraz, jehož cena vám vyrazí dech. Nejde ale o dílo, jehož autorem je sám Mistr, který je nyní velmi žádaným nežijícím autorem, ale někdo jiný. 

Zvláštní portrét vznikl před čtrnácti lety v rámci pořadu "Za oponou s Jiřinou", který se vysílal na Silvestra 2005 v České televizi, tedy v době, kdy veřejnoprávní televize ještě točila zábavné pořady. Gott tam představuje jakéhosi "umělého muže", o kterého má Jiřina Bohdalová zájem a Karel Šíp jej prodává. V pozadí jsou dva obrazy Karla Gotta i jeho busta. Právě obraz - portrét je k prodeji. 

"Obraz, portrét Karla Gotta z pořadu České televize ,Za oponou s Jiřinou´, certifikát ČT je k dispozici. Cena 150 000 Kč," píše se v inzerátu. 

Znamená to tedy, že takovou cenu chce prodejce za obraz, který sice velmi zručně namaloval někdo z techniků - malířů České televize, nicméně cena je velmi vysoká. 

"Věříme, že najde svého kupce. Zájemce mám...," odpověděl prodávající na dotaz od zájemce.

Na internetu lze nalézt několik věcí, které s Gottem, jenž podlehl 1. října akutní leukémii, souvisí. "Často jde o lidi, kteří chtějí na jménu Karel Gott vydělat," říkají přátelé nejslavnějšího českého zpěváka.

Témata: Karel Gott, obraz, auto, prodej
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve