Hajnej z Krkonošských pohádek slaví 80: Tohle jste o Satoranském stoprocentně nevěděli

 Celebrity 
18. prosince 2019 16:39 / René Černý
  6
📷
6 fotografií v galerii
Jaroslav Satoranský oslavil 80. narozeniny Archiv TV Nova
Kdo by neznal Anče, Kubo, hajnej, hlášku z Krkonošských pohádek, které se natáčely před 45 lety a kde kromě Ilji Prachaře coby zlořáda Trautenberka exceloval vedle Hany Maciuchové, Zdeňka Řehoře a Františka Peterky i Jaroslav Satoranský. Teď slaví neuvěřitelné 80. narozeniny. Co ale o něm rozhodně nevíte, to vás hodně překvapí!

Satoranský, který na svůj kulatý věk rozhodně nevypadá, nehrál pochopitelně jen v tomto Večerníčku. Proslavil ho třeba seriál Nejmladší z rodu Hamrů i celá řada dalších filmů, inscenací a v neposlední řadě dnes už legendární Policie Modrava, kde hraje kriminalistu.

Jaroslav Satoranský je však skvělý divadelní herec. Působí léta v Divadle Na Vinohradech. O jeho soukromí se toho příliš neví. Třeba to, že se svou první a studentskou láskou je dodnes.

"Příští rok budeme s manželkou Libuškou 59 let. Když jsem byl na divadelní fakultě, chodili jsme spolu, pak jsme se vzali...," říká oslavenec, který je i podle kolegů nesmírně skromný, pokorný, férový člověk a naprostý profesionál.

S manželkou má jednu dceru a dva dnes již dospělé vnuky Jakuba a Jana. Když zrovna nepracuje, věnuje se právě rodině. "Já poslouchám jako hodinky a moje žena je úžasná, takže nám to klape skvěle," řekl vtipně herec.

Co se o něm ale vůbec neví, je, že je manuálně zručný! To u umělců, kromě těch, co třeba malují, není zrovna běžné.

"Jaroušek Satoranský je mistr ve všem, co dělá. Je to nejenom výborný kolega, přítel a skvělý člověk, ale je to i velký kutil. On si třeba celý byt zařizoval sám, nábytek a detaily si dělal sám. On je velice zručný truhlář, řezbář. Mohu si v jeho případě dovolit říct, že svůj klobouk před ním smekám," prozradil jeho o něco málo starší kolega Jan Přeučil.

Jaroslava Satoranského mají rádi všichni herci. A také ti z té nejmladší generace. "Pan Satoranský je prostě boží člověk. Obrovská osobnost, nesmírně milý, skromný a slušný člověk. Vždycky připravený a on si váží každého člověka. Byla radost celá ta léta vedle něj točit," svěřil se herec a dabér Michal Holán, který se Satoranským v Policii Modrava strávil několik sezon jako mladý policista Jája. 

Jaroslav Satoranský se sice před časem nechal slyšet, že zvažuje konec divadelní kariéry a že koketuje s myšlenkou odejít z Divadla Na Vinohradech, kde je od roku 1966, nicméně rozhodnutý napevno stále není. Ke všemu se ukázalo, že seriál Policie Modrava byl natolik sledovaný a úspěšný, že to překvapilo i režiséra Jaroslava Soukupa, který už se nechal slyšet, že 4. řada kriminálky ze Šumavy bude. Ovšem točit se nezačne dříve než v roce 2021. Pokud tomu tak bude, Satoranský se samozřejmě znovu rád zapojí, protože si spolupráci s režisérem, kolegy herci i celým týmem velmi pochvaloval, stejně jako oni. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47