Komedy fest rozdával ceny hvězdám českého humoru

 Celebrity 
30. května 2019 13:32 / Ema Maxová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Zdeněk Svěrák měl ze Zlatého velblouda velkou radost Komedy fest /Jaroslav Hauer
Do pomyslné síně slávy českého humoru se v rámci zahájení festivalu humoru Komedy fest 2019 v Plzni dostali ti, kteří mají k tomuto žánru velmi blízko. Herec, scénárista a dramatik Zdeněk Svěrák, herečka Daniela Kolářová, scénárista a také i režisér Petr Kolečko a dva nesmrtelní dřevění sympaťáci Spejbl a Hurvínek si odvezli „Zlatého velblouda“, unikátní cenu, kterou přímo pro ně vytvořila dnes již světoznámá sklářka a designérka Gordana, jejíž díla vlastní řada významných osobností.

Zatímco ocenění Svěrák, Kolečko a Spejbl a Hurvínek si mohli na zahajovacím večeru v plzeňské Měšťanské besedě skleněnou cenu malovanou pravým zlatem převzít osobně, Daniela Kolářová si na ni počká.

„Velmi se omlouvám, ale ze zdravotních důvodů se nemohu zúčastnit. Děkuji moc za tuto poctu, velmi si jí vážím a moc se těším, až si budu moct toto nádherné dílo převzít osobně od pořadatelů,“ vzkázala herečka, která i s oceněným Zdeňkem Svěrákem ztvárnila řadu humorných rolí od filmu Na samotě u lesa až třeba po Vratné láhve.

Za Spejbla a Hurvínka si cenu převzala ředitelka stejnojmenného divadla Denisa Kirschnerová, dcera legendární Heleny Štáchové, která před časem odešla do hereckého nebe. „Maminka by zcela jistě měla z ceny radost. Je to pocta jak pro ty dva naše sympaťáky, kteří už skoro sto let baví malé i velké, a to po celém světě, tak samozřejmě pro naše divadlo. Ale hlavně pro maminku,“ podotkla Denisa Kirschnerová.

Zdeněk Svěrák měl ze Zlatého velblouda velkou radost. Sám ten večer hrál o patro výše představení s Divadlem Járy Cimrmana. „Tak jsem jen sešel o patro níže a byl jsem oceněn. Co víc si může herec přát. Já jsem velmi šťastný, že existují lidé, kteří mají rádi humor, který je také jedinou možností, jak přežít... A že někdo dokáže ocenit humor a smích. Za cenu velmi děkuji, velmi si jí vážím,“ řekl herec, scénárista a také autor mnoha písňových textů.

Lehce zaskočen z ocenění od Komedy festu byl scénárista a dramatik, také autor už kultovního seriálu Most a řady dalších projektů, Petr Kolečko. „Já jsem si ještě nedávno snad ani nepřipustil, že bych mohl stát vedle takových velikánů, jakými jsou ti, kteří dnes spolu se mnou byli oceněni. Je to pro mě obrovská čest. A chci dál dělat to, co umím, co mě baví a živí – tedy humor. Takže pracuji na dalších věcech…,“ podotkl Kolečko, který do Plzně dorazil i se svou krásnou přítelkyní, modelkou Anetou Vignerovou.

V rolích předávajících byli i další herci – Martin Zounar a Martin Kraus, mj. dva herci ze čtveřice, která momentálně brázdí doslova desítky měst po republice s fenomenálním komediálním představením Dva nahatý chlapi, které je všude beznadějně a až rekordně rychle vyprodané. „Někde hrajeme dvakrát i třikrát, lidi se chechtají od začátku do konce, a to je dobře. To je smysl toho, proč to děláme, aby se lidi bavili, smáli, protože ten smích je v životě strašně důležitý. Komedy festu přeji, aby i v dalších letech měl tolik spokojených diváků, další významné oceněné osobnosti a hodně humoru,“ řekl Martin Zounar.

Kromě cen dostalo sedm lidí v sále, mezi kterými byl i moderátor večera Lukáš Pavlásek, který pobavil přítomné v "hurvínkovských botách", režisér Antonín Procházka, starostové plzeňského obvodu 1 a 3, generální partner festivalu a herci Martin Zounar a Martin Kraus, speciální zlatý sáček se sedmi cennými sklíčky z dílny Gordana Glass. „Je to takový symbol sedmi hodnotových pilířů, na nichž jsou Gordanin život a tvorba založeny: síla srdce, přátelství, tolerance, pokora, cílevědomost a rodina,“ poznamenala manažerka společnosti Magdalena Mixová.

Vloni cenu za přínos českému humoru také z dílny designérky Gordany získala Jiřina Bohdalová a také ještě i Stanislav Zindulka. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47