Pohřeb Třísky na jevišti, Skořepové na chodbě! Kdo za tím stojí?

 Celebrity 
29. září 2017 02:05 / René Černý
  1
📷
3 fotografie v galerii
Rozloučení s Janem Třískou bude v Národním divadle! ShowPix
Uplynuly už čtyři dny od momentu, kdy v nemocnici na následky zranění zemřel herec Jan Tříska (✝80). Nyní už je jasné, kde se s ním přátelé a fanoušci budou moct rozloučit. Zvláštní je ale to, že u něj není problém, aby to bylo na jevišti Národního divadla, kdežto u některých dalších herců musela stačit chodba.

„Poslední rozloučení s Janem Třískou se uskuteční v pátek 6. října od deseti hodin z jeviště Národního divadla,“  uvedl mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk.

Zcela jistě si Jan Tříska nezasloužil nic menšího, než právě posledního rozloučení ze Zlaté kapličky, ač nebyl členem Národního divadla. Mnozí diváci, ale i herci namítají, že je jen zvláštní, že třeba v případě dlouholeté členky scény Luby Skořepové muselo postačit foyer. 

„Je zvláštní, že Tříska, který tu nežil a občas sem jen létal, může mít poctu na jevišti, ale Luba, která tu žila, hrála, filmovala musela být v rakvi vystavena vlastně na chodbě. Je vidět, že když za někým stojí takzvaná intelektuálská základna, včele s Dagmar Havlovou", tak jde cokoli," píší lidé takto a podobně na sociálních sítích. 

Vedení Národního divadla při pohřbu se Skořepovou vysvětlovalo, že tehdy probíhala na jevišti zkouška k jedné z her, a že se ve foyer divadla rozoučení konala už v minulosti. Mnozí byli ale naštvaní, že vedení divadla nestála za to, aby jí vzdali skutečnou a důstojnou poctu.

Lze předpokládat, že na Třískův pohřeb dorazí řada herců, umělců, politiků, intelektuálů, a  že budovu Národního divadla zaplní i fanoušci z řad veřejnosti.

S Třískou, který zemřel po pádu z Karlova mostu, se loučí lidé už teď. Na místo tragédie vzniklo improvizované pietní místo, kam nosí svíčky i květiny.

Stále se spekuluje, zda šlo o nešťastný pád, nebo úmysl. Většina lidí si myslí, že to byla nešťastná náhoda. Nicméně někteří blízcí přátelé a kolegové se přiklánějí k tomu, že nešlo o náhodu. Dokonce herečka Vlasta Chramostová si myslí, že Tříska zkrátka najednou zjistil, že nechce žít.

„Spatřuji jistou podobnost se smrtí Brodského. Myslím, že to jsou podobné motivy, protože stáří není radost,“ uvedla herečka. Vlastimil Brodský spáchal před lety sebevraždu, když se na zahradě své chalupy zastřelil. Trpěl depresemi a cítil se být opuštěný. 

Podle svědků z řad prodejců na mostě seděl Tříska hodně dlouho. A nejméně dvakrát až třikrát ho ochranka či údajně dokonce i policie požádala, aby ze zábradlí slezl. On prý vždy poslechl, ale zase se tam vrátil. Třeba někteří prodejci suvenýrů z mostu jsou přesvědčeni, že skočil sám. Na Karlově mostě seděl dlouho prý proto, že se zkrátka rozhodoval a odhodlával ke svému činu. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít