Třískova smrt zahalená tajemstvím: Opravdu spadl náhodou?

 Celebrity 
26. září 2017 02:05 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Jan Tříska zemřel poté, co spadl do řeky z Karlova mostu! ShowPix
Smrt Jana Třísky (†80) zdrtila všechny jeho přátele i kolegy. Stále zůstává velikou záhadou. Zatímco jedni jsou přesvědčeni, že šlo o nešťastnou náhodu a herec v sobotu odpoledne z Karlova mostu spadl náhodou, jiní si myslí, že skočil. Problém je především to, jak dlouho byl ve vodě, než ho někdo zachránil.

Policie, která původně hovořila o muži, který skočil z mostu, od toho nyní upustila. Šlo prý podle všeho o nešťastnou náhodu. Detailní záběry z kamer však nemá. Prý buď nic neukazují, nebo zcela nejasně a žádá případné svědky o pomoc.

Tříska podle svědků seděl na mostě. Nejprve ho ochranka napomenula, aby slezl, že tam být nemůže. Herec poslechl, ale pak k sousoší opět vylezl. Žena, která podle Radiožurnálu šla okolo, Třísku na mostě viděla a mluvila s ním. „Seděl s nohama směrem k řece. Když jsem ho oslovila a zeptala se, zda je v pořádku, řekl že ano, a že je mu tam takhle dobře,” popsala žena zvláštní situaci. 

Za pár minut už lidi volali a pískali na dole projíždějící výletní lodě, že je ve vodě tělo muže. Ale až třetí loď zabočila k tělu a dva polšťí záchranáři, kteří byli v Praze na dovolené, pro něj skočili.

„Nejprve jsem řekl té stevardce, že je tam muž ve vodě, aby pro něj někdo skočil. Odpověděla, že to mají zakázané, že za to může být pokuta. Byl jsem v šoku z toho, co mi řekla, a začal jsem křičet na kapitána, aby tam zabočil. On pohybem gesta jakoby spíš naznačil, že je mu to jedno, ale loď nakonec otočil. Pak jsem do vody skočil já a pomohl mi i kolega. Toho muže jsme vytáhli na loď a zahájili resuscitaci,” popsal pro Novu polský záchranář. 

Následně si Třísku převzala záchranná služba. Krátce s ním dokonce komunikovala a následně uvedla do umělého spánku a převezla na ARO. Tam v pondělí časně ráno zemřel na selhání organismu. 

„Honza byl profesionál, plný elánu a chuti do života. Nevěřím, že to byl nějaký záměr. Byla to prostě nešťastná událost. Nemůžu se z toho vzpamatovat,” dodal i herec a principál Divadla Na Jezerce a velký Třískův kamarád Jan Hrušínský. K nešťastné náhodě se kloní i další blízcí, jako herec Jiří Mádl, s nímž měl Tříska natáčet film, nebo Dagmar Havlová. 

Kde bude mít Jan Tříska pohřeb, zda tady nebo v USA, není zatím jasné. To teprve jeho žena Karla Chadimová s dcerami budou řešit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008