Syn Špinarové chtěl darovat matčiny orgány! Nakonec ale nebylo co!

 Celebrity 
08. dubna 2017 02:20 / René Černý
  0
📷
1 fotografie v galerii
Syn Věry Špinarové chtěl nechat darovat její orgány, ale nakonec to nešlo! archiv
Nejprve odmítl, ale po chvíli si uvědomil, že když už se nepodaří zachránit milovanou maminku, může pomoct alespoň někomu, kdo to potřebuje. Nakonec to ale nešlo! Řeč je o zpěvačce Věře Špinarové a jejím synovi Adamovi Pavlíkovi.

Adam Pavlík tak v podstatě přiznal, že stav jeho matky byl od osudného kolapsu v čáslavském divadle extrémně kritický a v podstatě byla udržována na přístrojích. Když se po transportu zpěvačky do Motola tamní lékaři zeptali, zda by souhlasil s případným dárcovstvím orgánů, odpověděl, že v žádném případě.

Nakonec si to ale rozmyslel a souhlasil. Jenomže si asi neuvědomil, že nebude co transplantovat. Srdce Věry Špinarové bylo poškozené, stejně jako plíce, játra nebo ledviny. Tedy nejčastěji transplantované orgány.

„Když mamka zemřela, orgány už nebyly v pořádku. Nebyly ve stavu, aby mohly někomu pomoct," přiznal Adam Pavlík.

Zpěvačku Věru Špinarovou po transportování z Čáslavi vrtulníkem na ARO v pražském Motole, udržovaly při životě přístroje. V bezvědomí byla skoro 40 minut a lékaři Pavlíkovi rovnou řekli, že naděje, že by se maminka probudila, natož uzdravila, je spíš nereálná. Syn tak věděl, že milovaná maminka vlastně odešla už na jevišti a nyní se jen čeká na to, až přístroje ozámí dlouhý skličující tón.

„Mozek fungoval jen na pár procent. Nebyla vlastně žádná šance... Mamka vlastně odešla už v tom divadle. Ale tak, jak by si to přál kdejaký muzikant - před diváky," podotkl už dříve Adam Pavlík.

Se zpěvačkou se minulou sobotu přišlo v Ostravě rozloučit na 40 000 lidí. Takový pohřeb nejen Ostrava, ale ani celá republika dlouho nezažila. Nyní mnozí příznivci v moravskoslezské metropoli usilují o to, aby se po ní jmenoval kulturní dům Poklad, nebo přilehlý park. A není vyloučno, že nápadu a žádosti bude vyhověno.

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum