Nemá ani na nájem, stěžuje si nejstarší česká herečka!

 Celebrity 
01. března 2017 02:25 / Marek Pokorný
  0
📷
2 fotografie v galerii
Zdence Procházkové je 90 le a o role rozhodně nezakopává! archiv
Hrála hlavní roli stárnoucí Lídy Baarové v Renčově filmu! Přesto se o ní režiséři ani producenti neperou. A jak sama přiznala, mrzí ji to. Nicméně Zdenka Procházková jde životem dál a nedělá z toho nějakou kovbojku!

Zdenka Procházková už roky v Praze, v malém bytečku na Vinohradech. „Za garsonieru s terasou platím 19 tisíc měsíčně, důchod mám 12. Nemít práci venku, nevím, co bych dělala,” stěžuje si Zdena Procházková.

Proto také přijala roli v oblíbeném rakouském televizním seriálu Familie Putz, který ji pár tisíc euro měsíčně přináší. Proč si ale nepořídí byt v jiné lokalitě, kde by neplatila tolik? Garsoniery se dnes i v Praze pohybují kolem 9 až 12 tisíc. Nejspíš se jí ale z bytu, který miluje, nechce. 

„Žila jsem dlouho v Rakousku a tady na mne asi zapomněli. Dávali mi jenom samé štěky. Pořádná role nepřišla. Je to škoda,” říká první manželka herce Karla Högera. 

Herečka Zdena Procházková zazářila naposledy v Renčově Lídě Baarové a od té doby jí role nepřišla!

Než dostala roli staré Lídy Baarové v Renčově filmu, hrála jen drobnosti. Asi největší příležitost získala v hororu režiséra Juraje Herze Upír z Feratu. To bylo v roce 1981, V rakouském nekonečném seriálu hraje babičku bláznivé rodinky. To ji dává alespoň nějakou jistotu k přežití. „Do Vídně jedu autobusem, natočím pár dní, udělám postsynchrony a zase jedu zpátky,” říká Procházková, která se objevila i ve dvou dílech české Ordinace v růžové zahradě!

Nyní Procházková chystá i knihu s názvem Procházka životem, která bude takovou mezigenerační “besedou” o ženách, mužích a životě. 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod