Gott v šoku! Podraz od kamaráda!

 Celebrity 
13. prosince 2016 03:01 / Marek Pokorný
  0
📷
1 fotografie v galerii
Tohle asi od Františka Janečka Karel Gott ani nikdo z kolegů nečekal! Profimedia
Karel Gott je v šoku! Netušil, že ho kamarád, či spíš možná už bývalý, trochu podrazí! A nejenom jeho! Problém je jedna písnička, kterou chtěl Mistr a Sagvan Tofi použít do chystaného muzikálu Čas růží, který je inspirován Mistrovými písněmi. Nicméně mají smůlu!

Písnička “Co sudičky přály nám” se v Karlínském divadle prostě neobjeví! Může za to spoluautor songu František Janeček (72), který řekl rezolutní ne! A Karel Gott i další kolegové jsou v šoku! 

My na tu píseň máme tři čtvrtě práv. Máme práva od autora textu a máme práva od Michala Davida, ale čtvrtinu práv nemáme – a to od spoluautora hudby Franty Janečka,“ řekl Sedmičce producent Oldřich Lichtenberg.  „Franta nám nejdříve řekl, že nám to dá, ale pak si to rozmyslel. Já to nechci komentovat. Nechci zlou krev, ale takové věci se nedělají. Myslím, že je to schválně v rámci konkurenčních bojů. Byť důvody, kterými František své rozhodnutí vysvětloval, jsou jiné,“ dodal Lichtenberg.

Janeček chystá na únor Svatbu upírů, následovníka Fantoma opery a má zřejmě strach, že by Čas růží mohl být úspěšnější. Proto udělal “kolegům” čáru přes rozpočet.

Jenže Janečka asi štve, že ač není na Čas růží tolik reklamy jako na Svatbu upírů, prodává se skvěle! “My ani nemusíme bombardovat republiku billboardy. Vše, co se dá do prodeje, je vždy do hodiny pryč. Nikdy se nic neprodávalo tak dobře jako Čas růží. Smůla je, že máme málo herních termínů. Vzhledem k tomu, že jsme v karlínském divadle, je to složité a musíme ustupovat jiným představením,“ postěžoval si Lichtenberg s tím, že Janečkovo rozhodnutí hodně lidí zamrzelo.

„Já to nechci hodnotit, je to Frantovo svaté právo se takhle rozhodnout, ale po těch letech, co absolvoval s Karlem… A navíc se jedná opravdu o jednu píseň, jinak tam máme Gottovy největší hity jako Lady Carneval a tak dále. Je to jeho škoda. A je to škoda i Michala Davida, kterému je to líto,” dodal Oldřich Lichtenberg.

O Františku Janečkovi je všeobecně známo, že je na práva k dílům velmi opatrný. Dokázal to i nyní! 

 

 

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47