Nenávist v Divadle Járy Cimrmana! Prachy, prachy a zase prachy!

 Celebrity 
11. prosince 2016 04:51 / Marek Pokorný
  0
📷
2 fotografie v galerii
Tihle dva - Ladislav Smoljak a Václav Kotek se rozhodně v lásce neměli! archiv
Všechno je v životě bohužel o penězích a v šoubyznysu to platí dvojnásob. Dokonce i v jednom malém divadle může být nenívist kvůli těmto barevným papírkům. Své o tom ví principál Divadla Járy Cimrmana Václav Kotek, otec herce Vojtky Kotka, který se nesnášel se zesnulým Ladislavem Smoljakem (+78)

Smoljak by slavic 85. narozeniny. V upřímném dopise z roku 2003 se podle Aha netajil tím, že nemá rád otce Vojty Kotka. Důvodem byly peníze a vleklé spory!

Jejich spor se týkal agentury Echo, kterou založil právě Václav Kotek (63), táta Vojy, a která zastupovala a stále zastupuje zmíněné divadlo. Kvůli financím mu musel Smoljak prý neustále šlapat na paty. 

„Musí být mnou neustále hlídán. Seznam jeho provinění by obsáhl slušný tlustospis,“ napsal Smoljak o Václavu Kotkovi. Jde o poměrně vážné obvinění. Co tak strašného Kotek udělal? 

Smoljak proto prý hlídal veškeré finance. „Láďa byl nejen spoluautorem divadelních her, hercem a režisérem všech inscenací, ale také strážcem pravidel a kontrolorem při nakládání s financemi,“ řekl pro Aha! zdroj blízký Smoljakovi s tím, že divadlo je továrna na peníze, protože je stále vyprodáno. A za tí stojí i Zdeněk Svěrák, který je prý hodně na korunu.

“A proč si myslíte, že tu taškařici o Cimrmanovi pořád tolik let tak živí, opěvuje? Je to zlatý job. Vždyť on se Zdeněk Svěrák se Smoljakem hádali taky. Že by byli velcí kamarádi? To ani v nejmenším. Šlo tu hlavně o prachy, prachy a zase prachy…,” řekl Bleskove.cz zdroj z divadla.

O sporu  Smoljaka staršího s Kotkem starším věděl i syn Ladislava Filip Smoljak (51). „To vám mohu potvrdit za nás všechny. Jinak mě tato minulost už příliš nezajímá, spíš mě mrzí, že se s bratrem a sestrami jako dědicové autorských práv nemůžeme shodnout na tom, zda má agentura Václava Kotka Echo právo užívat tátovo a Svěrákovo dílo tak, jak to nyní dělá,“ dodal syn slavného herce a režiséra.

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47