Chudák slavný představitel majora Zemana - Brabec: Alzheimer zasáhl!

 Celebrity 
15. března 2016 07:40 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Vladimír Brabec, kterého sužují zdravotní problémy i další starosti, nemá ze života zrovna radost! archiv
Alzheimer nebolí, ale když se projeví, je většinou pozdě! Své o tom ví herec Vladimír Brabec (81), slavný představitel majora Zemana. Tahle děsivá nemoc zasáhla do jeho života a jde jím bohužel dál. Jeho manželka Naděžda onemocněla. Nyní skončila v ústavu!

Poté, co vloni Brabec sám zkolaboval na terase svého bytu a jen díky všímavým sousedům se k němu včas dostala záchranka, přežil svou smrt. Několik týdnů byl v kómatu. Po propuštění z nemocnice si jeho i s manželkou vzala k sobě do opatrování jejich dcera, herečka Helena Brabcová. V domě za Prahou se o nemocné rodiče se svou rodinou s láskou starala. Jak ale přiznala deníku Aha, dál už to s maminkou nešlo.

„Maminka nás všechny úplně vyřídila. Ta nemoc je hrozná- Táta jí vařil a přemlouval ji, aby jedla. Dokonce maminku i krmil...“ svěřila se deníku Helena Brabcová.

Proto zařídila pro nemocnou maminku specializované centrum, kde jsou pacienti s Alzheimerem pod stálým dohledem, lékařskou péčí a školený personál s nimi cvičí, dělá různé hry a přistupuje tak, jak je zapotřebí.

„Nebylo už možné všechno stíhat, včetně hygieny. Snažili jsme se to zvládat třičtvrtě roku. Buhužel se maminka dostala do stavu, kdy už musí být čtyřiadvacet hodin denně pod dozorem," dodala Brabcová s tím, že jejího otce to vyčerpávalo nejen psychicky, ale i fyzicky. Po srdečním kolapsu mu totiž pohyb stále dělá problémy.

Největší starost má dcera teď o otce, který nebyl zvyklý být sám. Není sám, je v rodině u dětí a u vnoučat, ale bez denního kontaktu s manželkou. Nese to prý těžce, ale chápe, že nemoc, kterou jeho žena trpí, bohužel vyžaduje speciální péči.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008