Arabela stála známou herečku málem život!

 Celebrity 
30. června 2015 04:55 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
S kolegy Jiřím Lábusem a Františkem Filipovským hrála Jana Andresíková v seriálu Arabela archiv ČT
Populární a mnohými milovaný seriál Arabela, který Česká televize znovu reprízuje, si málem vybrala jednu krutou daň. O život tehdy málem přišla Jana Andresíková. Herečka, která ztvárnila čarodějnici druhé kategorie, kolegyni Rumburaka. Dokonce během natáčení ochrnula a měsíce strávila ve nemocnici!

Andresíková, která si naposledy zahrála v Troškových filmech Kameňák a Čertova nevěsta a pak roličku v seriálu Svatby v Benátkách, měla v životě velkou smůlu. Ale vlastně i štěstí. Přežila několik nehod, pádů, dvě mrtvice, sebevraždu manžela a další katastrofy. Na štěstí z toho vždy vyšla relativně zdráva.

"Nemám snad v těle kost, která by nebyla zlomená. Ale žiju," říká s úsměvem skvělá dabérka, herečka kantorka rétoriky, která naučila mluvit řadu herců, politiků i moderátorů. Na Arabelu vzpomíná ráda, ale lehce s hořkostí. "Tenkrát jsme točili v ateliéru scénu, kde letíme s Lábusem na koštěti. Při sesedání z rekvizity-koštěte se něco stalo já spadla přímo na záda a zlomila si dva obratle. Následně jsem přestala chodit. V nemocnici a na rehabilitacích jsem strávila měsíce. Dokonce mi řekli, že už nikdy nebudu chodit. Byla jsem na vozíku. Ale já chodím. Zkrátka díky skvělým doktorům a rehabilitačním sestrám jsem se prostě postavila na nohy, ale byl to záhul," vzpomíná dnes herečka.

Ta během života prožila několik katastrof. I tak je ale na světě ráda. Jediné, co ji trápí momentálně, je problém se zrakem. Bojí se, aby neoslepla. Operace zatím, kvůli zdravotním potížím, musí počkat.

"Nikdy jsem neměla nějakou vysněnou roli. Co mi dali, to jsem dělala. Ale ještě bych si někdy ráda střihla takovou nějakou, klidně ujetou roli. To by se mi líbilo," prozradila Jana Andresíková, mimo jiné skvělá dabérka třeba Whoopi Goldberg a mnoha dalších.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47