Nemocnice na kraji města je bez primáře Sovy! Odešel Ladislav Chudík

 Celebrity 
29. června 2015 16:40 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Ladislav Chudík odešel ve věku 91. let. Jeho nejznámější rolí byl primář Sova v Nemocnici na kraji města archiv
Velmi smutná zpráva přišla ze Slovenska. Zemřel známý herec, představitel primáře Sovy z Nemocnice na kraji města Ladislav Chudík! Bylo mu 91 let. VIPstory.cz před pár týdny informovalo o jeho vážném stavu a hospitalizaci v nemocnici.

Šarmantní a galantní Slovák byl Čechy milován. Právě díky roli primáře v seriálu, který Česká televize právě reprízuje, ale i dalším hereckým kouskům. Úmrtí potvrdila mluvčí Slovenského Národního divadla Izabela Pažítková.

Ladislav Chudík zemřel po těžkém zápalu plic a dalších zdravotních komplikacích. Právě zápal plic přivedl před několika týdny herce do nemocnice. Pak šel jeho stav už jen z kopce.

Chudík měl za sebou velmi dramatický život. Se svou první ženou se rozvedl. Trpěla vážnými psychickými problémy, a jak kdysi prohlásil, kdyby ji neopustil, už by zřejmě dávno nežil. Se svou druhou manželkou byl šťastný a ona mu byla velkou oporou, až do jeho posledních chvil.

Slavný herec také v roce 1968 emigroval do Vídně, odkud se po třech měsících vrátil. Byl prvním porevolučním slovenským ministrem kultury. Věnoval se také pedagogické práci.

Během úterý je to už druhé úmrtí výrazné, známé osobnosti. Ráno zemřel po těžké nemoci fotbalový mistr Josef Masopust. Bylo mu 84 let.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47