Smrt fotbalové legendy: Jaroslav Masopust už dohrál!

 Celebrity 
29. června 2015 15:25 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Josef Masopust zemřel ve věku 84. let! archiv ČT
V slzách jsou fotbalisté, fanouškové i řada známých osobností. Po těžké nemoci zemřel Josef Masopust. Dožil se 84. let. Vicemistr světa z roku 1962 a první držitel Zlatého míče patřil k českým legendám.

Truchlí nejenom Dukla Praha, kde se proslavil, ale celý český fotbal. Odešla opravdová legenda. „Bezpochyby pro mě byl jedním z nejlepších hráčů Evropy. On a Beckenbauer. Je to jeden z největších idolů, jaké fotbal poznal,“ prohlásil před lety Pelé.

Podle jeho přátel i příznivců byl Masopust nejen skvělým záložníkem, ale i dobrým člověkem, který vždy hrál fair play. Známá je příhoda z mistrovství světa 1962 v Chile, kde se Brazilec Pelé zranil, ale střídat se tehdy ještě nesmělo. Zůstal tedy na hřišti a když míč dostal Masopust, zastavil se a čekal, až přihraje někomu jinému. Nechtěl jít do souboje se zraněným protihráčem.

„Bylo to jedno z nejhezčích gest v historii fotbalu. Projevil cit pro fair play, o kterém se dnes tolik mluví. Tohle byla opravdová ukázka úcty k člověku,“ vyprávěl Pelé mnohokrát.

Poslední rozloučení s Masopustem se uskuteční pravděpodobně v příštím týdnu v Praze.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47