Vinnetou je mrtvý! Herec Pierre Brice († 86) zemřel. Jeho kostým najdete jenom v Praze!

 Celebrity 
06. června 2015 13:25 / Marek Pokorný
  0
📷
1 fotografie v galerii
Pierre Brice zemřel na zápal plic. profimedia
Zemřel francouzský herec Pierre Brice († 86). Toho si každý spojuje s postavou Vinnetoua, kterou hrál 70tých letech. O smrti legendárního herce informovala agentura DPA s odvoláním na hercova právníka. Brice podle agentury zemřel v nemocnici u Paříže a po celou dobu byla při něm jeho manželka. Příčinou smrti byl zápal plic.

Nejdříve se živil jako zpěvák a tanečník a nakonec vystudoval herectví. Jeho kariéra by se dala shrnout do dvou období: před a po ztvárnění postavy Vinnetoua, přičemž kromě filmových mayovek ze šedesátých let to byly samé průměrné a lehce zapomenutelné snímky.

V sedmdesátých a osmdesátých letech ztvárňuje Vinnetoua na speciálních letních scénách. Z jeho popudu vzniká i seriál VINNETOU (1980) a také televizní film VINNETOU SE VRACÍ (1998).

V Praze mohou fanouškové Brice a jeho Vinnetoua vidět naprostý unikát! "Máme zde voskovou sochu Vinnetoua s velmi reálnou podobou a na sobě má kostým, v kterém skutečně část slavné ságy natáčel," prozradila VIPstory.cz marketingová manažerka muzea voskových figurín Grévin.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty