Herečka Hana Gregorová skončila u nádobí! Kolegové ji v tom ale nenechali

 Celebrity 
05. listopadu 2019 10:13 / Ema Maxová
  1
📷
3 fotografie v galerii
Hana Gregorová s Bárou Mottlovou Jaroslav Hauer/Edenred
Hana Gregorová je žena činu. Kromě toho, že před časem založila s kolegyní novou divadelní společnost Divadélko Radka Brzobohatého, která získala svou stálou scénu ve Strašnickém divadle, podpořila nyní i dobrou věc. Spolu s herci Bárou Mottlovou a Vojtou Eflerem přijeli do Potravinové banky ve Zdibech u Prahy, kde je čekalo „halloweenské“ vaření.

Halloween a dýně k sobě neodmyslitelně patří. A protože dýně dokáže rozzářit i zachmuřené nebo smutné tváře, rozhodla se společnost Edenred uspořádat společně s Potravinovou bankou Praha a herci z Divadélka Radka Brzobohatého kurz zdravého vaření z dýňových přebytků. 

Určen byl hlavně matkám samoživitelkám a jiným klientům potravinové banky, kteří se ocitli v tíživé životní situaci. Cílem akce bylo naučit maminky zdravé a zajímavé recepty z dýní a zároveň ukázat, jak neplýtvat potravinami.

„Ve světě trpí hladem 1,3 mld. lidí a ročně se v Evropě vyhodí 80 kg potravin na člověka. Vyhazuje se nesmyslně velké množství jídla, zatímco existují místa, kde lidí nemají co jíst. Proto pravidelně organizujeme akce, které na tuto skutečnost upozorňují a s podporou známých osobností ukazujeme, co všechno se dá z věcí určených k likvidaci vytvořit. Na této akci jsme se zaměřili na kreativní zpracování zeleninových a ovocných přebytků. Naše recepty budou určitě inspirativní i pro veřejnost,“ řekla zástupkyně Edenredu Daniela Pedret.

„Jsme moc rádi, že jsme tu mohli být a podpořit tuhle krásnou a záslužnou věc. Mám ráda typ pomoci, která je vidět. Je mi líto, že ta doba je taková, že těch lidí v nouzi je hodně. Miluju zvířata, hrozně ráda je zachraňuji, ale lidi jsou lidi a musíme jim pomáhat. Je dobře, že se podobné projekty daří dělat a fandím lidem, kteří provozují Potravinovou banku a starají se o to všechno, protože to je skutečně pro dobrou věc. A všechno, co je pro dobrou věc, má smysl,“ uvedla herečka a umělecká manažerka Divadélka Radka Brzobohatého Hana Gregorová, která se v kuchyni Potravinové banky dokonce sama od sebe postavila ke dřezu a myla nádobí. „Mě to baví, nemám s tím problém. Doma nemám myčku, protože to považuji za zbytečné a navíc si u toho odpočinu,“ podotkla herečka. 

„Opravdu jsme rádi pomohli dobré věci. Byla tady skvělá atmosféra, úžasný pan kuchař a užili jsme si i spoustu legrace,“ shodli se svorně herci Bára Mottlová a Vojta Efler, kterého diváci mj. znají třeba ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde ztvárňuje kriminalistu. 

Pestré menu tvořené z dýňových pokrmů představil špičkový izraelský kuchař Noam Darom z pražské restaurace Spojka. První jídlo, jež se s pomocí celebrit maminky samoživitelky mohly naučit, byl dýňový krém s kaštany, který spojuje netradiční kombinaci chutí. 

Jako hlavní chod bylo podáváno cuketovo-dýňové thajské kari, které potěší i náročnější jedlíky. Maminky si také zkusily připravit sladkou tečku – lívance s dýňovým kompotem a mascarpone. 

„Potravinová banka dostává od obchodních řetězců či dodavatelů potraviny, které jsou neprodejné třeba kvůli svému křivému vzhledu. S pomocí společnosti Edenred potravinová banka pomáhá přiblížit veřejnosti problematiku neplýtvání, aby se každý z nás začal chovat odpovědněji,“ dodala Věra Doušová, ředitelka Potravinové banky Praha.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod